ANASAYFA Ekonomi Altın yatırımcıları dikkat bu hafta başlıyor! İslam Memiş uzun süre sonra bir ilk diyerek duyurdu

Altın yatırımcıları dikkat bu hafta başlıyor! İslam Memiş uzun süre sonra bir ilk diyerek duyurdu

Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş tarafından yapılan son açıklamalara göre altın yatırımı yapmak isteyen kişiler için bu hafta uzun süredir yaşanmayan bir ilkin görüleceği belirtildi.
yazar
Sinem GÜVEN
Altın yatırımcıları dikkat bu hafta başlıyor! İslam Memiş uzun süre sonra bir ilk diyerek duyurdu

Altında son dönemde yaşanan ani yükselişlerin ardından uzmandan kritik açıklama geldi. Son dönemde yukarı yönlü bir ivme ile devam eden altın fiyatlarının ardından yatırım yapmak isteyen kişiler tarafından altın fiyatlarının seyri merak konusu olmuştu. Bunun ardından Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş tarafından konu ile ilgili açıklamalara yer verildi.

BU HAFTA ALTIN FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Özellikle de yatırım yapan kişiler tarafından en çok merak edilen konular arasında haftalar süren yükselişin ardından altın fiyatlarında bir düşüşün yaşanıp yaşanmayacağı konusu yer almıştı. Bu hafta için açıklamalarda bulunan Memiş, uzun bir sürenin ardından düşüş ihtimalinin oldukça yüksek olduğunu “Geçtiğimiz haftalarda altın tarafında büyük yükseliş hareketleri gördük. Ancak beklenen kâr satışları henüz gelmiş değil. Bu nedenle altın tarafında, yarın başlayacak hafta itibarıyla bir teknik düzenleme yaşanacağını tahmin ediyorum. Altın için 2100 dolar seviyesi güçlü bir destek oluşturuyor olsa da, kademeli yaşanacak düşüşler ile 50 doların üzerinde aşağı yönlü bir hareketin yaşanma ihtimali kuvvetli görünüyor.” şeklinde yaptığı açıklamalar ile duyurdu. 

HEDEFİMİZ 3000 TL OLMAYA DEVAM EDİYOR!

Yaşanması beklenen bu düşüşlerin ne kadar süreceği ve kalıcı olup olmadığı konusunda merak edilenlere yanıt veren Memiş, "Altın tarafında yaşanacak düşüş hareketleri aldatıcı olmasın. Evet, altın bu hafta sert düşüş yaşayabilir ancak bunlar çok kısa süreli hareketler olacaktır. Hep söylediğimiz gibi, ons altında yönümüz belli. Yıl içerisinde 2350 doları göreceğiz ve gram altın/TL tarafında ise yıl içi hedefimiz 3000 lira olmaya devam ediyor." diyerek yaşanacak olan bu tip hareketliliklerin kesinlikle aldatıcı olmasına izin vermemek gerektiğinden bahsedildi. 

ALIM FIRSATI VERMEYECEK!

Bu hareketli durumun yatırım yapmak isteyen kişiler için bir alım fırsatı olup olmadığı hakkında ise “Önümüzdeki hafta başladığında, yaşanacak düşüşler birden gerçekleşecek ve kimseye alım fırsatı vermeyecek. Şimdiden pozisyon almak ve düşüşlerde birikimlerimizi artırmak bizim için çok avantajlı olacak çünkü yıl sonunda gram altın 3 bin lirayı aştığında, bir bakacağız ki en büyük getiriyi yine altın sahipleri cebine koymuş olacak.” şeklinde ifadeler ile uyarılarını dile getirdi.

EDİTÖR NOTU = Altın hakkında haberde yer alan ifadeler Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş'in değerlendirmeleri olup, yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü İŞKUR üzerinden memur alımlarını başlattı!

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü İŞKUR üzerinden memur alımlarını başlattı!