ANASAYFA Ekonomi Altına yatırım mı yapacaksınız bunu hemen okuyun! Altında zirvenin tarihini o isim verdi

Altına yatırım mı yapacaksınız bunu hemen okuyun! Altında zirvenin tarihini o isim verdi

Ülkemizin en çok tercih edilen yatırım araçları içerisinde bulunan altın, yatırımcını son yıllarda sevindirmeye devam ediyor. Altındaki hızlı yükseliş yatırımı olanlar için fırsat sunarken henüz bir yatırımı olmayanlar da ilerleyen döneme ilişkin bilgi sahibi olmak için uzman değerlendirmelerini yakından takip ediyor.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Altına yatırım mı yapacaksınız bunu hemen okuyun! Altında zirvenin  tarihini o isim verdi

Türkiye'de en çok tercih edilen yatırım araçları içerisinde altın, birinci sırada yer alıyor. Altın fiyatları vatandaşların günlük olarak takip ettiği kalemler arasında yer alırken altına yatırım yapmak isteyenleri sevindirecek haber de uzmanından geldi. 
Son günlerde altın piyasasında dalgalanmalar yaşanırken yaşanan hızlı düşüş alım fırsatı imkanı yaratmıştı. Birçok yatırımcı altının yükselip yükselmeyeceğini sorgularken düşüşün de olup olmayacağını sorgulamaya başladı. 

Altınla ilgili dikkati çeken değerlendirme piyasalarda Altın ve Para Piyasaları uzmanı olarak tanınan İslam Memiş'ten geldi. İslam Memiş, altın yatırımı olan ve yatırım yapmayı planlayan vatandaşlar için önemli değerlendirmelerde bulundu. Son olarak yıl sonu altın tahmini ile dikkatleri üzerine toplayan Memiş, son haftalardaki düşüşlere değindi. 

ALTINDA FİYATTAN ZİYADE MİKTARA ODAKLANIN

Altın piyasasına ilişkin ne yöne ilerleyeceği sorularına yanıt aranırken son haftalarda düşüşler yaşarken yatırımcılar da "Altın  ne zaman yükselecek, düşmeye devam edecek mi?" sorularına yanıt aramaya başladı. Milyonlarca yatırımcı altın fiyatının artmasını beklerken, altın almak isteyenler de düşüşün devam edip etmeyeceğini sorgulamaya başladı. 

Altının yükselişi ile ilgili olarak uzman isim Memiş'ten açıklama geldi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, “Bu yıl beklenen 3 faiz indirimi yılın üçüncüsünde iki faiz indirimi bekleniyor. Ancak FED'in faiz kararı önceden belirlendiği için değerli madenler üzerinde bir etkisi olmuyor. Altın ve gümüş gibi değerli metaller artık jeopolitik gerilimlere ve terör eylemlerine odaklanıyor. Kısadan geniş bir aralıkta dalgalanabilirler.'' dedi.

Ons altının 2.200 ile 2.380 dolar arasında, 1 gram altının ise 2.400 ile 2.500 lira arasında alışverişinin yapıldığına dikkat çeken isim, bu rakamın yıl içinde 3 bin dolar seviyelerini aşmasını beklediklerini ifade etti. Fiziki altına talebin her geçen yıl arttığına değinen Memiş, ‘’2024 yılında altının gramı 2 bin 50 liradan 2 bin 731 liraya çıktı. Şu anda 2 bin 455 liradan işlem görüyor. Ons altın ise 2 bin dolara yerleşti ve önce 2.600 dolar, ardından 3.000 dolara doğru hedefliyor.'' dedi. Altın fiyatların yükseleceği öngörülürken düşüşlerin de alım fırsatı olduğu ifade edildi. 

NOT: Bu yazıda Haberankara.com tarafından verilmiş bir yatırım tavsiyesi yoktur. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Şereflikoçhisar Belediyesi ABB ekipleri ile birlikte ilçede çalışmalarına devam ediyor

Şereflikoçhisar Belediyesi ABB ekipleri ile birlikte ilçede çalışmalarına devam ediyor