ANASAYFA Ekonomi Ankara Keçisinden tiftik üretimi dönemi başladı!

Ankara Keçisinden tiftik üretimi dönemi başladı!

Ankara'nın sembollerinden olan Ankara Keçisi ülkenin bir çok yerinde ilgi görmeye devam ediyor. Hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren yerlerde Ankara Keçisinden tiftik üretimi çalışmaları sürüyor.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Ankara Keçisinden tiftik üretimi dönemi başladı!

Ankara deyince ilk akla gelen Ankara Keçisi tiftik üretiminde büyük bir ilgi görüyor. Son olarak Ankara'nın komşu şehri Eskişehir'de tiftik üretimi hakkında bilgiler verildi.

2.5 TON GELİR BEKLENİYOR

Ankara Keçilerinin yünlerinin toplanma zamanının gelmesi ve 2 hafta boyunca sürmesinden dolayı Eskişehir'de uzun bir süredir hizmet veren Eskişehir Anadolu Tarım İşletmesi'nde bu yıl tiftik elde edilmesi noktasında büyük bir beklenti var. Yaklaşık olarak 2.5 tonluk bir üretim geliri beklediklerini ifade eden İşletmenin Hayvancılık Şubesi Şefi Mustafa Doğan Ankara Keçisinin öneminden bahsetti. Doğan "alifiye işçilerimizle bu işlemi yapıyoruz. Yıllık 2 ila 2,5 ton tiftik elde ediyoruz. Bu sene 2,5 ton tiftik üretimi öngörüyoruz. Tiftik üretiminin ardından Anadolu Tarım İşletmesi Müdürlüğü olarak bunları ihale yoluyla satışa çıkaracağız1 ifadelerini kullandı.

ANKARA'NIN SEMBOLÜ

13. yy 'da Anadolu'ya gelen Türkler tarafından yetiştiriciliği başlatılan ve o zamandan bu yana yüzyıllardır Ankara genelinde yetiştirilmesi ile bilinen Ankara Keçisi, Ankara Kedisi ile birlikte şehrin en çok bilinen hayvanlarından birisi olarak ön plana çıkıyor. Ankara Keçisi tiftik üretimine katkısından dolayısıyla kıymet verilen ve hayvancılıkta da aktif olarak kendisinden faydalanılan bir tür olarak ön plana çıkıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye'ye Yunanistan ve Suriye'den kaçak olarak girmeye çalışanlar yakalandı!

Türkiye'ye Yunanistan ve Suriye'den kaçak olarak girmeye çalışanlar yakalandı!