Ankaralılar bu soruya yanıt arıyor! Ücretsiz doğalgaz desteği bitti mi?

Ücretsiz doğalgaz desteği tarihlerine ilişkin detaylar Ankara'nın soğuk havanın etkisi altına girmesi ile birlikte yeniden gündeme geldi. Soğuk havaların etkisini artırdığı Ankara'da kombi açan vatandaşların merak ettiği sorunun yanıtını derledik.

Ankaralılar bu soruya yanıt arıyor! Ücretsiz doğalgaz desteği bitti mi?

Ülkemiz Balkanlardan gelen soğuk havanın etkisi altına girdi. Soğuk havaların etkili olması ile birlikte Başkent Ankara'da da kar yağışı ve karla karışık yağmur için çeşitli uyarılar verildi. Soğuk havalarda evlerindeki kombileri yakacak olan vatandaşlar da doğal gaz desteğine ilişkin detayları araştırmaya başladı.

Ücretsiz doğalgaz desteğine ilişkin detaylar soğuk havanın yurt genelinde etkili olmasıyla birlikte gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hanelere doğalgaz indirimi yapılacağını bildirirken ısınma ihtiyacını gidermek isteyen vatandaşlar "Ücretsiz doğalgaz ne zamana kadar ve hangi aylar geçerli? Doğalgaz desteği bitti mi, devam ediyor mu?" sorularına yanıt aramaya başladı.

ÜCRETSİZ DOĞAL GAZ DESTEĞİ BİTTİ Mİ?

Mutfak ve sıcak su için kullanılan doğalgazın aylık 25 metreküpünün ücretsiz olacağı nisan ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulmuştu. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre dağıtım şirketleri belirlenen tarihe kadar ön ödemeli sayaç kullanan konut, ibadethane ve cemevi abonelerinin sayaçlarını ayda en az bir kere okumakla ve okuma bildirimi bırakmakla yükümlü olacak.

ankaralilar-bu-soruya-yanit-ariyor-ucretsiz-dogalgaz-destegi-bitti-mi-devam-ediyor-mu.jpg

Resmi Gazete'de yayımlanan Kararname'ye göre konut, ibadethane ve cem evi abonelerinin 24 Nisan - 31 Mayıs 2023 tarihleri arasındaki ilk fatura tahakkukları kapsamındaki sistem kullanım bedellerinin tamamı ile 1 Mayıs 2024'e kadar tahakkuk edecek sonraki faturalarda 25 standart metreküpe kadar olan doğalgaz tüketimine ilişkin sistem kullanım bedelleri Bakanlığının bütçesinden ödenecek. Buna göre; 25 metreküpe kadar olan doğalgaz tüketimi 1 Mayıs 2024 tarihine kadar ücretsiz olacak yani 25 metreküp ücretsiz doğalgaz kampanyası devam ediyor.

ankaralilar-bu-soruya-yanit-ariyor-ucretsiz-dogalgaz-destegi-bitti-mi-devam-ediyor-mu-001.jpg

25 METREKÜP DOĞALGAZ NE KADAR?

1 Ekim 2023 tarihi itibariyle bin metreküp doğalgaz 4 bin 80 TL olarak hesaplanıyor. Bu da 1 metreküp başına 4,08 TL anlamına geliyor. 1 metreküp fiyatı baz alındığında 25 metreküp doğalgaz 102 ile 110 TL arasında bir ödemeye tekabül ediyor. Doğalgaz faturalarında aylık ortalama 100 ile 110 liralık indirim uygulanıyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER