Arsası ve tarlası olan Ankaralılar köşeyi dönecek! Uzman isim açıkladı 4 kata kadar kazanç sağlıyor

Ülkemizde hayli artan taşınmaz fiyatları nedeniyle vatandaşların da alım gücü düştü. Arsa ve tarla fiyatları da yükseliş grafiğini sürdürürken uzman isimden yatırımı olanları sevindirecek açıklama geldi.

Arsası ve tarlası olan Ankaralılar köşeyi dönecek! Uzman isim açıkladı 4 kata kadar kazanç sağlıyor

Türkiye'de son yıllarda konut, tarla, arsa, dükkan gibi taşınmaz fiyatları zirvelere çıktı. Fiyatların sürekli olarak artması vatandaşın bütçesini zorlarken yatırım yapmanın yanı sıra kira derdinden kurtulmak isteyenler de satın alabilme işlemi yapmak için sınırlarını zorlamaya başladı. Vatandaşlar artan fiyatlar nedeniyle zarar etmemek için araştırmalarını sürdürürken hangi yatırım araçlarını tercih etmeleri gerektiği yönündeki sorgulamalarına da devam ediyor.

Ankaralılar tarla ve arsa yatırımları ile öne çıkarken uzman isimden yatırımları olanları sevindirecek haber de geldi. Tarla ve arsa yatırımı olanların zarar etmeyecekleri açıklanırken Gayrimenkul Uzmanı Şule Duman, arsa ve tarla yatırımının güvenilir olduğunu belirtti. Bu kapsamda bir değerlendirmede bulunan Duman, vatandaşın 4 kata kadar kar ettiğini açıkladı.

TAŞINMAZ YATIRIMI OLANLARA MÜJDEYİ VERDİ

"Uzun vade düşünen vatandaşlarımız bu sayede yatırımlarını 3 veya 4 katına kadar katlama imkanına sahip oluyor" diyen Duman, gayrimenkul alanındaki fiyat artışı nedeniyle vatandaşların konut yerine arsa ve tarlaya yatırımı yapmaya yöneldiğini söyledi. Özellikle şehir merkezine yakın alanlarda bulunan tarlalara gösterilen ilgi fiyatların da yükselmesine neden olurken bir yıl içinde fiyatların yüzde 200 civarında artış gösterdiği belirtildi.

arsasi-ve-tarlasi-olan-ankaralilar-koseyi-donecek-uzman-isim-acikladi-4-kata-kadar-kazanc-sagliyor.jpg

Vatandaşların daha uzun vadede kazanç sağlamayı hedefledikleri arazi yatırımında kısa sürede kar etmiş olduğunu vurgulayan Duman, arsa ve tarlalara yapılan yatırımları değerlendirdi. Gayrimenkul Uzmanı Duman, vatandaşın bu tür yatırımlarından mutlaka kar ederek çıkacağını söylerken "Daha sakin alanlara ev yapma isteği arttı" ifadelerine yer verdi.

"DEPREM SONRASINDA GÜVENİLİR ALANLARA İLGİ ARTTI"

Vatandaşların şehir gürültüsünden dolayı daha sakin yerlerde bulunan tarla ve arsalara yöneldiğini belirten Gayrimenkul Uzmanı Duman, "Yoğunluk ve kalabalıktan sıkılan vatandaşlar şehir dışından arsa ve tarla almaya yöneldi. Özellikle hafta sonları burada dinlenmek isteyen vatandaşlar buralara yaşam alanları oluşturmaya başladı. Bu durumun yaygınlaşması o bölgelerde satışların ve fiyatların artışlarını da beraberinde getirdi.Konutlarda yaşanan artış sonrasında arazi ve toprağa yatırım yapan vatandaşlarımız da bu işten kazançlı çıktı. Kazançlı çıkmaya da devam ediyorlar. Konuta yatırım miktarıyla birden fazla tarla almak mümkün oluyor.Uzun vade düşünen vatandaşlarımız bu sayede yatırımlarını 3 veya 4 katına kadar katlama imkanına sahip oluyor" değerlendirmesinde bulundu.

arsasi-ve-tarlasi-olan-ankaralilar-koseyi-donecek-uzman-isim-acikladi-4-kata-kadar-kazanc-sagliyor-001.jpg

Tarla ve arsalara ilginin depremden sonra da arttığını hatırlatan Gayrimenkul Uzmanı Duman, "Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem sonrasında depreme dayanıklı mevkilerde bulunan arsa ve tarlalara vatandaşların ilgisi arttı. Bölge ve illerde bu tür yerlere yatırım hızlandı.Buralara tek katlı veya iki katlı konutlar yapan vatandaşlar depreme karşı önlem almaya başladı. Bu tür çalışmaların başlaması, arsa ve tarlaların satışlarında artış getirdi. Bizler bu yatırımları çok olumlu karşılıyoruz. Gayrimenkul alanında özellikle hemen gelir beklemeyen vatandaşlarımızın çok doğru karar aldığını söyleyebiliriz. Unutmayalım ki gayrimenkul alanındaki yatırım her zaman vatandaşlarımıza kazandıracaktır.Hem de risk oranı en düşük yatırım şeklidir." ifadelerine yer verdi. Yatırımcıların arsa ve tarla alarak kazanç elde ettiğini Duman, güvenli yatırım vurgusu da yaptı.

NOT: Bu yazı Haberankara.com tarafından verilen bir yatırım tavsiyesi değildir. Yalnızca uzman görüşüne yer verilmiştir.

SONRAKİ HABER