ANASAYFA Ekonomi Asgari ücrete ara zam mı geliyor? Müjdeli haber sonunda geldi

Asgari ücrete ara zam mı geliyor? Müjdeli haber sonunda geldi

Geçtiğimiz yıl hükümet yetkililerinin ve sektör temsilcilerinin bir araya gelmesi sonrasında 2024 yılı için asgari ücret 17.002 TL olarak açıklanmıştı. Yıl boyunca ikinci bir zam olmayacağı ifade edilmesine rağmen son gelen açıklamalar heyecanlandırdı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Asgari ücrete ara zam mı geliyor? Müjdeli haber sonunda geldi

Ekonomi gündeminde en çok konuşulan konuların başında enflasyon ve peş peşe gelen zamlar yer alıyor. Bu konuda vatandaşlar da geçim sıkıntısı yaşadıklarını ve bundan dolayı maaşlara bir düzenleme yapılmasını talep ediyor.

ARA ZAM OLMAYACAK DENİLMİŞTİ

Enflasyonun hızlı bir şekilde yükselişi vatandaşların cebine de yansımış ve özellikle asgari ücretin arttırılması konusunda beklenti içinde olduklarını ifade eden açıklamalarda bulunmuştu. 2023 yılının sonlarında ise yeni yıl için belirlenen asgari ücret tutarının 17.002 TL olduğu ve bu zammın sadece bir kere olacağı ifade edilmişti.

Yıl boyunca ara zam olarak bilinen ikinci bir fiyat artışının olmayacağı ise vatandaşlar arasında büyük bir soru işareti oluşturmuştu. Bu gelişmenin ardından ise gelen zamlar sonrasında insanların maaşlarının geçinmeye yetmediğini söylemeye başlaması sonrası akıllarda yer edinen “Bir ara zam olur mu?” düşüncesi ile ilgili umut veren bir gelişme yaşandı.

VATANDAŞLARI HEYECANLANDIRAN GELİŞME

Bir televizyon programına katılan ve kendisine gündemdeki ekonomik gelişmelere dair sorular yöneltilen SGK Uzmanı İsmail Sevinç yaz aylarında bir ara zam düzenlemesi beklentisi hakkında “Yüzde yüz” diyerek düşüncesini açıkladı.

Asgari ücretin açıklandığı dönemlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 2024 yılında bir asgari ücret ara zammı olmayacağını söylemişti. Bu SGK uzmanı Sevinç'in açıklamasının ardından hükümet kanadından nasıl bir geri dönüş olacağı merak konusu oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
AK Parti Altındağ ve Sincan proje tanıtım toplantıları bugün yapılacak

AK Parti Altındağ ve Sincan proje tanıtım toplantıları bugün yapılacak