ANASAYFA Ekonomi Asgari ücrete ara zam var mı, Temmuz zammı yapılacak mı?

Asgari ücrete ara zam var mı, Temmuz zammı yapılacak mı?

Uzun süredir milyonlarca asgari ücretli tarafından Temmuz ayında zam gelip gelmeyeceği merak ediliyordu. Konu ile ilgili bakanlık tarafından bugün açıklama geldi.
yazar
Sinem GÜVEN
Asgari ücrete ara zam var mı, Temmuz zammı yapılacak mı?

Asgari ücretle çalışan vatandaşlar tarafından uzun süredir merak edilen asgari ücret konusu hakkında bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından açıklama geldi. Yapılan bu açıklamalarda uzun süredir gündemde kalan Temmuz zammının uygulanıp uygulanamayacağı hakkında araştırmalar sürüyordu.

Konu ile ilgili vatandaşlar tarafından merak edilenlerin artması üzerine Temmuz ayında zam gelip gelmeyeceğine yönelik açıklama geldi. 

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM GELECEK Mİ?

Asgari ücrete Ocak ayı zammın gelmesinin ardından Temmuz aylarında yeni bir maaş düzenlemesi yapılıp yapılmayacağı hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan net bir açıklama geldi. Bakan Işıkhan emekli maaşları ve asgari ücret hakkında yeni bir çalışmalarının olmadığını duyurdu.

Konuya ilişkin Bakan Işıkhan "En düşük emekli aylığı 10 bin lira. Zaten temmuz ayında enflasyondan ya da sözleşmeden kaynaklanan farklar emekli aylıklarına yansıtılacak. Bunun dışında asgari ücrete ara zam düşünmüyoruz" dedi.  Söz konusu gelişme kısa sürede gündemin üst sıralarında kendine yer buldu.

Yapılan bu açıklamalarda hem asgari ücrete zam konusunun Temmuz ayı için gündemde olmadığı hem de emekliler hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Milyonlarca Ankaralı emekliyi ilgilendiriyor! Emekli kart ile destek ödemeleri resmen başlayacak

Milyonlarca Ankaralı emekliyi ilgilendiriyor! Emekli kart ile destek ödemeleri resmen başlayacak