ANASAYFA Ekonomi Asgari ücrete zam var mı, Temmuz ayında zam gelecek mi?

Asgari ücrete zam var mı, Temmuz ayında zam gelecek mi?

Milyonlarca asgari ücretli tarafından temmuz ayında asgari ücrete zam gelip gelmeyeceği hakkında merak edilenler araştırılıyordu, konuya ilişkin bakanlıktan açıklama geldi.
yazar
Sinem GÜVEN
Asgari ücrete zam var mı, Temmuz ayında zam gelecek mi?

Son olarak Ocak ayında asgari ücrete gelen zamların ardından Temmuz ayında yeni bir zam haberinin gelip gelmeyeceği merak ediliyordu. Tüm bunların ardından konu hakkında merak edilenlere yanıt geldi.

Uzun süredir milyonlarca asgari ücretli tarafından merak edilenlerin araştırılmasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan dikkat çekilen Temmuz zammı hakkında asgari ücretli çalışanlar için bilgilendirmelerde bulundu.

BAKAN IŞIKHAN AÇIKLADI! ASGARİ ÜCRETE ZAM VAR MI?

Konuya dair merak edilenlerin artmasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklama yaptı. Temmuz zammı hakkında merak edilenlere "Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirler. Biz Bakanlık olarak işçi ve işvereni bir masada toplayıp müzakerelerin sağlanmasını sağlayan moderatör bir kurumuz. Temmuz'da artış yapılmayacağı dikkate alınarak Ocak ayında ona göre artış yapıldı. Ekonomi denge işidir. Bunu gözetmemiz gerekiyor. Biz kalıcı refah artışının derdindeyiz. Şu anda istihdamdan feragat etmeden bir büyüme sergiliyoruz. Biz de bu süreçte Bakanlık olarak işçilerimize, memurlarımıza ve emeklilerimize yönelik desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz." şeklinde açıklamalar ile yanıt verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adıyaman'da cinnet geçiren polis karakolda ateş açtı! Yaralılar var

Adıyaman'da cinnet geçiren polis karakolda ateş açtı! Yaralılar var