ASO Başkanı Ardıç duyurdu: Ankara en büyük 2'inci sanayi şehri oldu!

ASO Başkanı Seyit Ardıç, '7'nci Oğlan Genel Kurul Toplantısı ve Üstün Hizmet ve Başarı Ödülleri Töreni' kapsamında önemli açıklamalarda bulundu.

Ankara en büyük 2'inci sanayi şehri oldu!

'7'nci Oğlan Genel Kurul Toplantısı ve Üstün Hizmet ve Başarı Ödülleri Töreni' Başkent Ankara'da düzenlendi. Düzenlenen törende konuşma yapan ASO Başkanı Seyit Ardıç, Ankara'nın en büyük 2'inci sanayi şehri haline geldiğini duyurdu.

ANKARA TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK İKİNCİ SANAYİ ŞEHRİ HALİNE GELDİ!

Başkent Ankara Meclisi'nin '7'nci Oğlan Genel Kurul Toplantısı ve Üstün Hizmet ve Başarı Ödülleri Töreni', ASO Başkanı Ardıç, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Ankara Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Demir, Yüksek İhtisas Üniversitesi Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu, ATO Başkan Yardımcısı ve Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Başkent Ankara Meclisi Başkanı Nevzat Ceylan, ASO Yönetim Kurulu Üyeleri ve Başkent Ankara Meclisi Üyelerinin geniş kalımıyla yapıldı. Ödül töreninde ASO Başkanı Seyit Ardıç'a Başkent Ankara Meclisi tarafından 'Üstün Hizmet ve Başarı Ödülü' takdim edildi.

ASO Başkanı Ardıç duyurdu: Ankara en büyük 2'inci sanayi şehri oldu!

Ankara'nın artık sadece idari değil, sanayinin, teknolojinin ve katma değerli üretimin başkenti olma yolunda güçlü adımlarla ilerlediğini ifade eden Ardıç, "Ankara'mız en büyük 2'nci sanayi şehri haline gelmiştir. Türkiye'nin en çok ihracat yapan 4'üncü kenti, ihracatında yüzde 12 yüksek teknoloji payı ile büyük sanayi şehirlerimiz arasında birincidir. Ülkemizin savunma sanayiinin kalbidir. Sayısı 15'e ulaşan organize sanayi bölgelerimiz ile üretim ekonomisinin merkezidir. Üniversiteleri, teknoparkları ve Ar-Ge merkezleriyle ülkemizin inovasyon kapasitesine en büyük katkıyı sağlayan illerden biridir. Türkiye'de ilk kez odamızın hazırladığı İllerin Teknolojik Gelişmişlik Endeksi ASO-İLTEK'te birinci sıradadır. Ankara'mız, sanayimizin dönüşümünde öncüdür" diye konuştu.

ASO Başkanı Ardıç duyurdu: Ankara en büyük 2'inci sanayi şehri oldu! - Resim : 2

Seyit Ardıç yapmış olduğu konuşmasında Ankara'yı sanayi ve teknolojinin de başkenti yapmak için uğraştıklarını belirterek Temelli Sanayi Havzasında kurulacak olan ASO Teknoloji üssünün önemine değindi. Yine Ankara'ya yeni bir serbest bölge kazandırılması için de çalışma yapıldığı ifade edildi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER