ANASAYFA Ekonomi Bakan Bolat'tan istihdam ve ihracat vurgusu!

Bakan Bolat'tan istihdam ve ihracat vurgusu!

Dün tamamlanan yerel seçimlerin ardından Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda seçimin ardından üzerinde durulması gereken konulardan bahsetti.
yazar
Sinem GÜVEN
Bakan Bolat'tan istihdam ve ihracat vurgusu!

31 Mart yerel seçimlerinin tamamlanmasının ardından bakanlıklardan seçimin ardından açıklamalar da peş peşe gelmeye başladı. Uzun maratonlu seçim sürecinin geride kalması ile birlikte bakanlıklar tarafından yapılan açıklamalarda artık önümüzdeki süreç içerisinde odaklanılması gereken konunun ekonomi olduğuna değinildi.

GÖZLER EKONOMİYE ÇEVRİLDİ!

Konuya ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından "Eylül 2023’te açıkladığımız Orta Vadeli Programımızı (OVP) güçlendirerek kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz.

Ana hedefimiz olan enflasyonu kalıcı olarak tek haneye düşürmek için sıkı para, seçici kredi ve gelirler politikasına ilaveten kamuda harcama kontrolü yaparak tasarrufu ön planda tutacağız." şeklinde yapılan açıklamalar ile birlikte tasarruf dönemine giriş yapıldığı belirtili.

BAKAN BOLAT'TAN İLK AÇIKLAMA GELDİ!

Bununla birlikte Ticaret Bakanı Ömer Bolat tarafından ise "Seçimi geride bırakmış olarak, önümüzdeki dönemde halkımızın refahını arttırmak ve ülkemiz ekonomisini daha fazla güçlendirmek hedeflerimiz doğrultusunda, yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı sürdürülebilir büyüme için durmaksızın çalışmaya devam edeceğiz. Ülkemizin gelişmesi ve 'Türkiye Yüzyılı' hedefi yolunda, ekonomi ve iş dünyasının tüm aktörleriyle ve halkımızla birlikte çalışacağız." ifadeleri ile geride kalan seçim süreci ile birlikte artık tek odağın ekonomi olması gerektiğinden bahsedildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 69 işçi alım ilanını duyurdu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 69 işçi alım ilanını duyurdu!