Bakan Göktaş Aile destek Programı ödemelerinin erkene çekildiğini duyurdu

Ülkemizde bir çok ihtiyaç sahibi ve birey çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından maddi olarak destekleniyor. Bu ödemeler ile ilgili bilgiler Bakanlık tarafından yapılıyor.

Bakan Göktaş Aile destek Programı ödemelerinin erkene çekildiğini duyurdu

Yaklaşan kurban bayramı öncesinde pek çok kurum ve kuruluş tarafından yapılan yardım ödemelerinde düzenlemeler yapılıyor. İnsanların bayramda ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için erkenden verilen ödemeler özellikle yardımı alanlar için büyük önem kapsıyor.

Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından binlerce kişiyi yakından ilgilendiren bir açıklama geldi. Söz konusu açıklamayı yapan isim Bakan Mahinur Özdemir Göktaş oldu.

YARDIM ÖDEMESİ HESAPLARA YATIRILDI

Bakan Göktaş 16-19 Haziran 2024 tarihleri arasında idrak edilecek Kurban Bayramı dolayısıyla Türkiye Aile Destek Programı ödemelerinin erkene çekildiğini ve bugünden itibaren hesaplara yatırıldığını duyurdu.

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş yaptığı açıklamada "İhtiyaç sahibi hanelerimize yönelik hayata geçirdiğimiz desteğimizle onların yanında olmayı sürdürüyoruz. Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini Kurban Bayramı dolayısıyla önce çekerek, bugün itibarıyla hesaplara yatırıyoruz. Bu kapsamda hanelere toplam 4 milyar TL ödeme yapacağız" ifadelerini kullandı.

4 MİLYAR TL ÖDENECEK

Söz konusu yardım ile ilgili rakamsal bilgileri de veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş bu ay toplamda 4 Milyar TL tutarında bir ödeme gerçekleştireceklerini, totalde ise bu rakamın 84 Milyar TL seviyelerinde olduğunu ifade etti.

Maddi anlamda sıkıntılar yaşayan ya da çevresinde bu tarz insanlar bulunanlar için Bakanlıkları ve yapılacak açıklamaları takip etme konusunda çağrılar yapılıyor. Bakan Göktaş bakanlık yardımları ile ilgili güncel paylaşımlarda bulunuyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER