Bakan Işıkhan eski hükümlülere verilen hibe desteğinin yükseltildiğini açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ankara Hakimevi'nde bugün düzenlenen Adalet Bakanlığı ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İŞKUR Protokol Sözleşmesi İmza Töreni'ne katıldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile birlikte katılım sağlayan Bakan Işıkhan, önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Işıkhan eski hükümlülere verilen hibe desteğinin yükseltildiğini açıkladı

Ankara Hakimevi'nde gerçekleştirilen protokol sözleşmesi imza töreninde konuşan Bakan Işıkhan, İŞKUR aracılığı ile tüm kesimlerin iş gücü piyasasın kazanılmaya yönelik politikaların olduğunu belirtti. Işıkhan, şartları sağlayan eski hükümlü vatandaşlara verilen destek tutarının 435 bin TL'ye çıkarıldığını söyledi.

Bakan Işıkhan, yaptığı açıklamasında işbirliği protokolü ile hükümlülerin iş gücü piyasasına geçişlerinin kolaylaştırılması noktasında nemli bir gelişme olduğunu belirtti Tahliyesine bir ay kalan hükümlülerin çalışma hayatı ile bilgilendirileceği ifade edildi.

POLİTİKA VE HİZMETLER İÇİN ÇALIŞILIYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile birlikte, ‘Adalet Bakanlığile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İŞKUR Protokol Sözleşmesi İmza Töreni'ne katıldı. Ankara Hakimevi'nde gerçekleştirilen ve Ceza İnfaz Kurumu'nda eğitimin önemine vurgu yapılan video gösterimi ile başlayan imza töreninde, hükümlü ve yükümlü vatandaşların istihdama katılması amaçlandı.
Program çerçevesinde bir konuşma gerçekleştiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak İŞKUR aracılığıyla başta kadınlar, gençler, engelliler, uzun süreli işsizler, eski hükümlüler gibi dezavantajlı tüm kesimlerin iş gücü piyasasına kazandırmaya yönelik politika ve hizmetleri yerine getirmek için çalıştıklarını söyledi.

Bakan Işıkhan eski hükümlülere verilen hibe desteğinin yükseltildiğini açıkladı

"ÖNEMLİ BİR GELİŞME OLARAK DEĞERLENDİRİYORUZ"

Işıkhan, çalışma hayatıyla ilgili olarak da gerekli düzenlemeleri ve modelleri de peyderpey hayata geçirdiklerini ifade ederek, "Bu kapsamda bugün Bakanlıklarımız arasında imzalanacak hükümlü ve yükümlülerin istihdamına yönelik işbirliği protokolünü hükümlü vatandaşlarımızın iş gücü piyasasına geçişlerinin kolaylaştırılması ve sosyal yaşamlarının geliştirilmesi noktasında önemli bir gelişme olarak değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Işıkhan, yaptığı açıklamasının devamında 200 binden fazla vatandaşın iş gücü piyasasına girişlerinin kolaylaştırıldığını ifade etti. Geçici de olsa bir gelir desteği sağlandığını belirten Bakan, aynı zamanda eski hükümlülerin kendi iş yerlerini kurmaları için verilen hibe desteğinin 435 bin TL'ye çıkarıldığını sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER