ANASAYFA Ekonomi Bakan Işıkhan'dan kritik açıklama! Emekli maaşına zam var mı?

Bakan Işıkhan'dan kritik açıklama! Emekli maaşına zam var mı?

Milyonlarca emekli vatandaşın beklediği açıklama geldi! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli vatandaşlar için kritik açıklamalarda bulundu.
yazar
Sinem GÜVEN
Bakan Işıkhan'dan kritik açıklama! Emekli maaşına zam var mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bugün basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yaptığı açıklamalarda emekli vatandaşlar için kritik açıklamalarda bulundu. Uzun süredir emekli maaş zammı konusunun gündemde olması ile birlikte zammın uygulanıp uygulanmayacağı hakkında da açıklamalarda bulundu.

EMEKLİ VATANDAŞLAR İÇİN ZAM UYGULANACAK MI?

Emekli maaş zammı hakkında sorulan sorulara yanıt veren Bakan Işıkhan, yapılan açıklamalarda emekli vatandaşlar için "2002 yılında iktidara geldiğimizde, iflas noktasına gelmiş bir sosyal güvenlik ve sağlık sistemi devralmıştık. Bunu en iyi kıymetli emeklilerimiz hatırlar. Attığımız adımlarla, sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemi inşa ettik. Sağlık sigortası kapsamında, ilaca ve tedaviye erişim noktasında dünyanın en ileri ülkelerinden biri haline geldik.

Nasıl emeklilerimizin refahını artıracak en iyi ve en yeni uygulamaları bugüne kadar hayata geçirdiysek, bundan sonra da aynı şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız bugün ifade etti. Temmuz ayında emekli aylıklarını tekrar masaya yatıracağız." dedi.

PROMOSYON ÖDEMELERİ HESAPLARA YATMAYA BAŞLADI!

Bunların yanı sıra kamu bankaları tarafından emekli vatandaşlar için hesaplara yatırılan 8 bin TL ile 12 bin TL arasındaki promosyonlara yönelik, "Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, emeklilerimize yönelik olarak başlattığımız promosyon ödemesi uygulamasının kamu bankalarında 2 katına çıkarılarak 8 ile 12 bin lira arasında olacağını duyurmuştu. Bunun dışında ölüm aylığı hak sahiplerine de 5 bin lira promosyon duyurusunu yapmıştık. Bu hafta pazartesi gününden itibaren de promosyonlar için başvurular alınmıştı.

Bugün itibariyle kamu bankalarımız emeklilerimize promosyon ödemelerini yapmaya başladılar. Tüm emeklilerimize hayırlı uğurlu olsun. Bununla birlikte, Kamu bankaları haricinde diğer bankalarla da protokol imzalama sürecini tamamladık. Özel bankalar da, kamu bankaları tutarları asgari olmak üzere promosyon miktarlarını güncelleyecekler. Biz, sağlam politikalarla emeklilerimize mümkün olan en iyi hizmeti vermeye gayret ediyoruz." denildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Etimesgut Belediyesi sınırları içerisinde kurulan pazar yerleri ve günleri duyuruldu!

Etimesgut Belediyesi sınırları içerisinde kurulan pazar yerleri ve günleri duyuruldu!