ANASAYFA Ekonomi Bakan Şimşek açıkladı! Türkiye tarihinin en yüksek avro ihracı tamamlandı

Bakan Şimşek açıkladı! Türkiye tarihinin en yüksek avro ihracı tamamlandı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten güzel haber geldi. Bakan Şimşek, Türkiye tarihinin en yüksek tutarlı ihracının dün başarıyla tamamlandığını açıkladı.
Bakan Şimşek açıkladı! Türkiye tarihinin en yüksek avro ihracı tamamlandı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomide umut veren bir gelişmeyi sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. 

Bakan Şimşek'in paylaşımına göre, Türkiye tarihinin en yüksek tutarlı avro ihracı, 14 Mart 2024 Perşembe günü başarılı bir şekilde tamamlandı. 

2017'DEN BERİ EN DÜŞÜK SEVİYEDE 

Bakan Şimşek'in paylaşımına göre, üç yıl aradan sonra Türkiye'nin ihraç ettiği 2 milyar tutarındaki ilk avro tahvili spreadi 2017’den beri en düşük seviyede gerçekleşti. 

Bu işlem ile beş kattan fazla talep gelirken, yatırım yapılabilir nota sahip ülke ihraçları dışında gerçekleşen ilk avro ihracı da olmuş oldu. 

Mehmet Şimşek, bu başarılı ihracın uluslararası yatırımcıların Türkiye'ye olan güveninin, uygulanan ekonomi programına duyulan inancın açık bir göstergesi olduğunu ifade ederek, 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleşecek yerel seçimler sürecinde kısa vadeli beklentiler ile oluşturulan  spekülatif söylemler ve pozisyonların, uygulanan ekonomik programı hedeflerine ulaşmasına engel olamayacağının altını çizdi. 

Bakan Şimşek tarafından yapılan açıklama ile Türkiye tarihinin en yüksek tutarlı avro ihracının, 14 Mart günü başarılı bir şekilde tamamlandığı duyurulmuş oldu. 

Haberankara.com 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Kalkınma Ajansı kadınlar için Meslek Kazandırma Programı düzenledi

Ankara Kalkınma Ajansı kadınlar için Meslek Kazandırma Programı düzenledi