ANASAYFA Ekonomi Bakan Şimşek büyüme rakamlarını değerlendirdi! Ilımlı ve dengeli bir büyüme bekliyoruz

Bakan Şimşek büyüme rakamlarını değerlendirdi! Ilımlı ve dengeli bir büyüme bekliyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TÜİK'in açıkladığı Türkiye büyüme verilerini değerlendirdi, ''2024 yılında ılımlı ve dengeli bir büyüme bekliyoruz.'' dedi.
Bakan Şimşek büyüme rakamlarını değerlendirdi! Ilımlı ve dengeli bir büyüme bekliyoruz

Ekim-Aralık 2023 dönemini kapsayan gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) verilerini açıkladı. TÜİK'in açıkladığı veriler ile, Türkiye'nin ekonomik büyüme rakamları belli oldu. 

Açıklanan verilere göre, Türkiye ekonomisi, 2023 yılında yüzde 4,5 büyüdü. 2023 yılının dördüncü çeyreğinde ise yüzde 4 büyüme gerçekleşti.

BAKAN ŞİMŞEK'TEN DEĞERLENDİRME GELDİ 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TÜİK'in açıkladığı ekonomik büyüme verilerini değerlendirdi. Şimşek tarafından yapılan açıklamada,  Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında büyümede yılın üçüncü çeyreğinde başlayan dengelemenin son çeyrekte de devam ettiği belirtildi, yılın  ilk yarısında 8,8 puan olan iç talebin büyüme katkısının yılın ikinci yarısında 6,6 puana gerilediği ve net dış talebin negatif katkısının ise  4,9 puandan 1,6 puana düştüğü ifade edildi. 

Bakan Şimşek, 2024 yılında  net dış talebin büyümeye pozitif katkı verdiği ılımlı ve dengeli bir büyüme beklediklerini de söylediği açıklamasında, Uyguladığımız politikalarla iyileşen büyüme kompozisyonu dezenflasyon sürecine önemli katkıda bulunacaktır. Kalıcı refah artışı için fiyat istikrarını sağlamanın yanı sıra yüksek katma değerli üretime ve verimlilik artışına odaklanan yapısal reformlara devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

TÜİK'in açıkladığı veriler ardından, Türkiye'nin büyüme rakamları da belli olmuş oldu. 

Haberankara.com 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
2024 Dünya Kadınlar Günü ne zaman, hangi gün, ayın kaçında?

2024 Dünya Kadınlar Günü ne zaman, hangi gün, ayın kaçında?