ANASAYFA Ekonomi Bakan Şimşek ev sahiplerine kira gelir beyannamesi uyarısında bulundu!

Bakan Şimşek ev sahiplerine kira gelir beyannamesi uyarısında bulundu!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira gelir beyannamesi hakkında önemli bir açıklamada bulundu. Ev sahiplerine seslenen Bakan Şimşek'ten tarih hatırlatması geldi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Bakan Şimşek ev sahiplerine kira gelir beyannamesi uyarısında bulundu!

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, sosyal medya hesabından kira beyannamelerine ilişkin bilgi verdi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira gelir beyannamesine  ilişkin tarih açıklamasında bulunurken sürenin bugün sona erdiğine dair bir hatırlatmada bulundu.

Gelir İdaresi Başkanlığının, idari kayıtları (tapu, MERNİS gibi) ve teknolojik imkanları en üst düzeyde kullanarak kira geliri elde edip beyanname vermeyen mükellefleri tespit etmeye yönelik çalışmalarını titizlikle sürdürdüğünü vurgulayan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten önemli açıklamaa geldi. 

BAKAN ŞİMŞEK'TEN EV SAHİPLERİNE UYARI

Bakan Şimşek, resmi sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada "2023 yılı istisna tutarı olan 21 bin lira üzerinde kira gelirine sahip mükelleflerimize herhangi bir yaptırıma maruz kalmamaları için 5 Nisan'a kadar beyanname vermeleri gerektiğini hatırlatıyoruz" dedi. Bununla beraber “Denetim planına aldığımız 1,2 milyon gayrimenkulden bugüne kadar yaklaşık 420 bininde yerinde tespitte bulunduk. Saha denetimlerimize ve mükelleflerimizi bilgilendirmeye devam ediyoruz. Adil rekabet ve mali disiplin için kayıt dışılıkla mücadeleyi güçlendiriyoruz.” ifadelerine yer verdi. 

Bu çerçevede 21 bin TL'nin üzerinde kira geliri elde eden ev sahiplerinin 5 Nisan Cuma günü mesai bitimine kadar beyanname vermesi gerektiği kaydedildi. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Milyonlarca öğrenci için ikinci ara tatil dönemi başlıyor

Milyonlarca öğrenci için ikinci ara tatil dönemi başlıyor