ANASAYFA Ekonomi Bakan Şimşek talimat verdi: Kamu araçları satışa çıkıyor!

Bakan Şimşek talimat verdi: Kamu araçları satışa çıkıyor!

Son dönemde Türkiye'nin ekonomik olarak yeniden güçlenebilmesi adına çeşitli çalışmalar hayata geçiriliyor. Bu tedbirler ve harcamaların başında kamuda yapılan harcamaların azaltılması geliyor.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Bakan Şimşek talimat verdi: Kamu araçları satışa çıkıyor!

Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı gibi zor dönemlerden geçen Türkiye'de hükümet kanadından dile getirilen tasarruf politikası ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Uzun bir dönemdir  bahsedilen bu politikaya dair yeni bir adım atıldığı haberi geldi

SATIŞA ÇIKARILAN ARAÇ SAYISI BELLİ OLDU

Son dönemde vatandaşlarında bu durumdan rahatsız olduklarını ifade ettikleri kamu harcamalarına dair düzenleme konusunda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek gerekli adımlar attıklarını ve atmaya devam edeceklerini söylemişti. Bu kapsamda kamuda yer alan araçlar ilgili bir tasarruf politikasına gidildiği öğrenildi.

Bakan Şimşek'in açıklamasına göre kamuda ihtiyaç fazlası araçların satışına başladı. Başlangıç olarak satışa çıkarılan araç sayısı 500 oldu. Bu sayısının artacağı ifade edildi. Bu satış sürecinden sonra ikinci kısım olarak 1000 araçlık bir satış listesinin daha hayata geçirileceği öğrenildi. Yeni dönemde kamu harcamalarında önlemler alınmasının ekonomi ve tasarruf alanında en birinci konulardan birisi olması bekleniyor.

ENFLASYONUN DÜŞME EĞİŞİMİ GÖSTERMESİ BEKLENİYOR

İzlenen politikalar ve yapılan çalışmalara ek olarak ilerleyen dönemlerde enflasyonun azalmasının beklendiği şeklinde yorumlar yapılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Şimşek'te düşüş için yılın ikinci dönemini işaret etmişleri. Bu gelişmelerden sonra vatandaşlar sonraki kamu tasarruflarının hangi yönde olacağını merak etmeye başladı. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'da Trabzon Tanıtım Günleri devam ediyor

Ankara'da Trabzon Tanıtım Günleri devam ediyor