ANASAYFA Ekonomi Bakan Şimşek'ten açıklama geldi! İlk çeyrekte pozitif katkı bekliyoruz

Bakan Şimşek'ten açıklama geldi! İlk çeyrekte pozitif katkı bekliyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ocak ve şubat ayında gerçekleşen dış ticaret açığındaki iyileşmeye değindiği sosyal medya paylaşımında, net ihracattan büyümeye pozitif katkı beklediklerini söyledi.
Bakan Şimşek'ten açıklama geldi! İlk çeyrekte pozitif katkı bekliyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulundu. Paylaşımında Bakan Şimşek, şubat ayına ilişkin dış ticaret verilerine yönelik değerlendirmede bulundu. 

Resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımında Bakan Mehmet Şimşek, ‘Program çalışıyor’ diyerek, ocak ve şubat ayında dış ticaret açığındaki iyileşmenin toplam 13,2 milyar dolara ulaştığını söyledi. 

Şimşek, ‘'Program çalışıyor. Ocak ve şubatta dış ticaret açığında yıllık iyileşme toplam 13,2 milyar dolara ulaştı.‘’ dedi. 

‘’EKONOMİDE DENGELEME DEVAM EDİYOR'' 

Ekonomide dengelemenin de devam ettiğini ifade eden Bakan Şimşek, ilk çeyrekte net ihracattan büyümeye pozitif katkı beklediklerini de ifade etti. 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in konuyla ilgili paylaşımında şu ifadeler yer aldı: 

"Program çalışıyor. Ocak ve şubatta dış ticaret açığında yıllık iyileşme toplam 13,2 milyar dolara ulaştı. Ekonomide dengelenme devam ediyor. İlk çeyrekte net ihracattan büyümeye pozitif katkı bekliyoruz."

Şimşek'in paylaşımı ardından ekonomistlerin gözleri büyüme oranlarına çevrilirken, açıklanan ocak ve şubat ayı dış ticaret verileri ile de ekonomi politikasındaki son ilerlemeler gözlemlenmiş oldu. 

Haberankara.com 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankaragücü'nün galibiyet hasreti 6 maça yükseldi

Ankaragücü'nün galibiyet hasreti 6 maça yükseldi