Bakan Uraloğlu, limanlarda elleçlenen yük miktarına ilişkin açıklama yaptı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı açıklamasında limanlarda elleçlenen yük miktarında şubat ayında rekor kırıldığını ifade etti. Limanlardan geçen ay 43 milyondan fazla yükün elleçlendiği belirtildi.

Bakan Uraloğlu, limanlarda elleçlenen yük miktarına ilişkin açıklama yaptı

Bakan Uraloğlu, konu ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan şubat ayı istatistiklerine ilişkin kaydedilen yazılı açıklamada ocak-şubat ayarında elleçlenen toplam yük miktarının 43 milyon 881 bin 863 ton olduğunu ifade etti.

Limanlardan elleçlenen yük miktarının şubat ayında tüm zamanların rekorunun kırıldığı belirtildi. En fazla yük elleçlemesinin Aliağa Bölge Liman Başkanlığı sınırındaki faaliyet gösteren liman tesislerinde yapıldığı aktarıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, limanlarda geçen ay 43 milyon 881 bin 863 ton yük elleçlendiğini ve şubat ayları içinde tüm zamanların rekorunun kırıldığını bildirdi.

YAZILI AÇIKLAMA YAPILDI

Uraloğlu, Denizcilik Genel Müdürlüğünce hazırlanan şubat ayı istatistiklerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Türkiye'nin deniz ticaretinden daha fazla pay alması için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Uraloğlu, "Limanlarımızda 43 milyon 881 bin 863 ton yük elleçleyerek şubat ayları içinde tüm zamanların rekorunu kırdık. Ocak-şubat döneminde limanlarımızda elleçlenen yük miktarı ise toplam 88 milyon 343 bin 147 tona ulaştı." ifadelerini kullandı.

Uraloğlu, konteyner miktarında 1 milyon 157 bin 303 TEU ile 2024'ten sonra en yüksek şubat ayı rakamına ulaşıldığını belirterek, bunun geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13,9 artış olarak kayıtlara geçtiğine dikkati çekti.

Bakan Uraloğlu, limanlarda elleçlenen yük miktarına ilişkin açıklama yaptı

2 MİLYONDAN FAZLA KONTEYNER ELLEÇLENDİ

Bakan Uraloğlu, ocak-şubat döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3'lük artışla 2 milyon 238 bin 224 TEU konteyner elleçlendiğini bildirdi.

Şubat ayında limanlardan yurt dışı limanlarına giden yük miktarının 10 milyon 542 bin 469 ton olarak gerçekleştiğine işaret eden Uraloğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Yurt dışı limanlarından limanlarımıza gelen yük miktarı ise geçen yılın aynı ayına göre yüzde 8,5 artarak 22 milyon 117 bin 589 ton olarak gerçekleşti. Şubatta yurt dışı yük taşımaları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6 artarak 32 milyon 660 bin 58 ton olarak gerçekleşti."

Şubat ayında limanlarda deniz yolu ile yapılan transit yük taşımalarının 5 milyonluk bir artış gösterdiği belirtildi. Uraloğlu, açıklamasının devamında kabotajda taşınan yük miktarının 5 milyon 660 bin 44 ton olduğunu dile getirdi

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER