Bakanlık deprem bölgesindeki 5 ilde 40 bin öğrenciye eğitim desteği verecek!

Milli Eğitim Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda deprem bölgesindeki bazı öğrencilere destek ödemesinin yapılacağı öğrenildi.

Bakanlık deprem bölgesindeki 5 ilde 40 bin öğrenciye eğitim desteği verecek!

29 Kasım tarihinde yayımlanan Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Milli Eğitim Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan kararlarda deprem bölgesi olan bazı illerde öğrencilere maddi destek verileceği öğrenildi. Alınan bu karar çerçevesinde hangi şart ve koşullar ile eğitimlerine destek verileceği, hangi öğrencilerin bu kapsama dahil edileceği hakkında da bilgilendirme yapıldı.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ 5 İLDE ÖĞRENCİLERE DESTEK ÖDEMESİ YAPILACAK!

Konu hakkında edinilen bilgilere göre 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki özel okullarda öğrenim gören ya da öğrenim görecek öğrenciler için eğitim ve öğretim desteği verilmesine karar verildiği ifade edildi.

Toplamda 40 bin öğrencinin faydalanabileceği bu destek hakkında okul kademe ve türleri, öğrenci sayısı, öğrenci ve okul seçilmesine ilişkin ölçütlerin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenerek vatandaşlara duyurulacağı öğrenildi.

YAPILACAK OLAN MADDİ DESTEK TUTARLARI AÇIKLANDI!

Tüm bunların yanı sıra vatandaşların faydalanabileceği bu maddi destek kapsamında yapılacak ödemeler şu şekilde verilmişti;

Bakanlık deprem bölgesindeki 5 ilde 40 bin öğrenciye eğitim desteği verecek!

Açıklanan bu rakamlara göre, u il ve ilçelerdeki okul öncesi eğitim kurumlarındaki 4 bin öğrenci için 12 bin 800 lira, ilkokullarda okuyan 10 bin öğrenci için 15 bin 400 lira, ortaokullarda okuyan 10 bin öğrenci için 18 bin lira ve liselerde okuyan 16 bin öğrenci için 18 bin lira destek sağlanacağı ifade edilmiş oldu. Karar hakkında detaylar ise yayımlanan tebliğ ile vatandaşlar için paylaşıldı.

SONRAKİ HABER