ANASAYFA Ekonomi Bakanlık duyurdu! Devlet Türk Sanatları Yarışması başlıyor

Bakanlık duyurdu! Devlet Türk Sanatları Yarışması başlıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2 yılda bir gerçekleştirilen Devlet Türk Sanatları Yarışması'nın 22'ncisi için başvurular 4 Mart tarihinde başlayacak.
Bakanlık duyurdu!  Devlet Türk Sanatları Yarışması başlıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan çeşitli etkinlik ve yarışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda merakla beklenen Devlet Türk Sanatları Yarışması'nın başvuru tarihi için geri sayım başladı. 

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, iki yılda bir yapılan  Devlet Türk Sanatları Yarışması'nın bu yıl 22'ncisinin gerçekleşeceği ve başvuru tarihinin 4 Mart olduğu açıklandı. 

Genç yeteneklere odaklanan yarışmada, geleneksek el sanatlarından hüsnühat, tezhip, minyatür, çini, ebru, kalem işi ve katı' kategorilerinde karşılaşmalar düzenlenecek. Bu yarışmalar ile gençlerin gelenekten yararlanarak özgün eserler üretmeleri de teşvik edilecek. 

KAZANANLARA ÖDÜL DE VERİLECEK 

Yarışmalar, seçici kurul tarafından değerlendirilecek. Ardından ise her kategoride başarı ödülüne layık görülen üç esere ayrı ayrı 30 bin lira, sergileme ödülüne layık görülen 42 esere yine ayrı ayrı 6 bin lira para ödülü verilecek. 

Ayrıca ödül sahipleri,  başarı ve sergileme belgesi de alacak. 

4 MART'TA BAŞVURULAR BAŞLIYOR 

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, bu yıl 22'ncisi düzenlenecek olan Devlet Türk Sanatları Yarışması'nın başvuruları 4 Mart'ta başlayacak ve son başvuru tarihi 6 Mayıs olacak. 

Yarışmaya katılmak isteyenler, e-Devlet üzerinden  "https://gorselsanat.ktb.gov.tr/" internet adresi ile şartnameye çevrimiçi erişim sağlayabilecek. 

Haberankara.com 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Balık Hali güncel fiyatlar belli oldu! İşte Ankara balık hali güncel fiyat listesi

Ankara Balık Hali güncel fiyatlar belli oldu! İşte Ankara balık hali güncel fiyat listesi