Konu ile ilgili açıklama bakanlık tarafından geldi. Ticaret Bakanlığı, açıklamasında fahiş fiyat artışı yaptığı tespit edilen marketler ile sebze ve meyve toptancılığı yapan 60 işletmeye 42,3 milyon TL para cezası kestiğini belirtti.
Bunun yanı sıra kurul 3 Nisan tarihinde düzenlediği toplantıda 183 işletmeye 100 milyon TL'ye yakın para cezası uygulamıştı.
Ticaret Bakanlığı Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından fahiş fiyat artışı yaptığı belirlenen ulusal zincir marketler ile sebze ve meyve toptancılığı yapan 60 işletmeye 42,3 milyon lira idari para cezası uygulanması kararlaştırıldı.
BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI
Bakanlıktan yapılan açıklamada, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulunun 7 Nisan'da toplantı yaptığı belirtildi.
Toplantı kapsamında, fahiş fiyat artışı yaptığı tespit edilen marketler ile sebze ve meyve toptancılığı yapan 60 işletmeye toplam 42,3 milyon lira idari para cezası uygulanmasına karar verildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Sebze ve meyve üreticileri de dahil olmak üzere üretim noktalarından tedarikçilere, tedarikçilerden perakendecilere kadar tedarik zincirinin tüm aşamaları Bakanlığımızca yakından takip edilmekte olup, haksız fiyat artışlarına karşı mücadelemiz kararlılıkla sürdürülecektir"
Kurul, konu ile ilgili 3 Nisan tarihinde yaptığı toplantıda 183 işletmeye 96,6 milyon TL tutarında para cezası uygulamıştı. Son toplantı sonrasında 60 işletmeye 42,3 milyon TL para cezası kesildi.