ANASAYFA Ekonomi Baklavanın kilosu ne kadar? Fıstıklı, cevizli baklavanın kilosu kaç TL?

Baklavanın kilosu ne kadar? Fıstıklı, cevizli baklavanın kilosu kaç TL?

Baklavanın kilogram fiyatı son dönemin en çok araştırılan konuları arasında yer alıyor. Baklavanın kilogram fiyatı ile ilgili araştırmalar devam ederken bir dilim baklavanın fiyatı da dudak uçuklattı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Baklavanın kilosu ne kadar? Fıstıklı, cevizli baklavanın kilosu kaç TL?

Ramazan Bayramı'nın gelmesi ile beraber baklava fiyatları da gündem oldu. Ramazan Bayramı öncesi tatlıcılarda kuyruk oluşurken baklavacılar da fazla mesai yapıyor. Yüksek enflasyon nedeniyle maliyetlerin sürekli olarak artması da zam haberlerini beraberinde getiriyor. Gelirlerin düşük kalması ile beraber bayram hazırlığı yapanların bütçe dengeleri sarsıldı. Ramazan Bayramı'nda baklavaya olan talep artarken ‘’Baklava fiyatları ne kadar? 1 kilogram baklava kaç lira?'' gibi sorulara yanıt aranıyor. Baklava fiyatları şehirden şehre değişiklik gösterirken ortalama fiyatlar da belli oldu. 

Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla beraber bayram hazırlıkları da hız kazandı. Ramazan Bayramı 10 Nisan 2024 Çarşamba günü idrak edilmeye başlanacak ve eş, dost, akraba ziyaretleri de hız kazanacak. Bayramların vazgeçilmezi olan baklava için kimisi evde hazırlık yaparken kimisi de hazır almayı tercih ediyor.

Baklavacılar ise talebi karşılamak üzere fazla mesai yapıyor. Ramazan Bayramı kapsamında Türkiye genelinde 6 bin ton baklava tüketileceği tahmin edilirken toz şeker, un, nişasta, terayağı, fıstık ve ceviz gibi ürünlerin fiyatları da artış gösterdi. Artan fiyatların ardından ‘’Baklavanın kilogram fiyatı ne kadar?'' sorusuna yanıt aranmaya başladı. 

1 KİLOGRAM BAKLAVA NE KADAR?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan mart ayı enflasyonunda aylık olarak fiyatı en çok artış gösteren ürünler arasında gıda ürünleri yer aldı. Beyaz ve kırmızı et, fiyatı aylık en çok yükselen ürünler arasında alırken taze meyvelerde aylık enflasyon yüzde 5, margarinde yüzde 4,84, yiyecek hizmetlerinde ise yüzde 4,54 oldu. 

Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) Başkanı Mehmet Yıldırım, hammadde fiyatlarının arttığına değinirken "Şu an kaliteli bir cevizli baklavanın kilogramı 600 - 700 TL arasında, fıstıklı baklava ise 750 - 850 TL arasında fiyatlanıyor. Tüketici bildiği, güvendiği yerden alışveriş yapsın” dedi. Baklava satıcıları ise ‘’Bir tepsi cevizli baklava 700, Antep fıstıklı 1000 lira.'' ifadelerine yer vererek baklavanın kilogram fiyatının bin liraya kadar ulaştığını belirtti. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu pazar esnafını ziyaret etti

Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu pazar esnafını ziyaret etti