Benzine 1,40 TL indirim geliyor

Sektör kaynaklarının bilgilerine göre Pazar günü benzine 1,40 TL indirim gelmesi bekleniyor.

Benzine 1,40 TL indirim geliyor

Ortadoğu'da devam eden krizler ve piyasalardaki hareketlilik benzin ve motorin fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Buna göre benzine Cumartesi gece yarısından itibaren 1,40 TL indirim gelmesi bekleniyor.

İsrail'in Gazze Şeridi'nde Filistin'e yönelik gerçekleştirdiği saldırıları ve geçtiğimiz günlerde İran'da yaşanan helikopter kazasında İran Cumhurbaşkanı Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve beraberindeki heyetin hayatını kaybetmesi, petrol fiyatlarını etkilemeyi sürdürüyor. Brent petrolün varil fiyatında üst üste beşinci kez sergilenen düşüşler devam ederken, petrolün varil fiyatı 81,1 dolardan işlem görmeye başladı.

MOTORİN SABİT KALDI

Petrolün varil fiyatında meydana gelen üst üste düşüşler, benzin ve motorin fiyatlarına da yansıyor. Buna göre Cumartesi gece yarısından itibaren benzine 1,40 TL'lik indirim gelmesi öngörülüyor. Motorinin fiyatlarında ise henüz bir değişiklik yapılmadı.

Pazar günü pompaya yansıyacak indirimli fiyat öncesi benzin ve motorinin güncel fiyatları ise şöyle:

İstanbul - Avrupa Yakası

Benzin: 42,74 TL

Motorin: 40,73 TL

LPG: 20,97 TL

İstanbul - Anadolu Yakası

Benzin: 42.66 TL

Motorin: 40.17 TL

LPG: 20.43 TL

Ankara

Benzin: 43,64 TL

Motorin: 41,16 TL

LPG: 20,87 TL

İzmir

Benzin: 43.89 TL

Motorin: 41.44 TL

LPG: 20.51 TL

Benzine yansıyacak indirim sonrası motorinde de bir hareketlilik olması bekleniyor. Araç kullanıcıları yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyor.

Furkan Erkan Haberankara.com/ Alıntılanamaz, kopyalanamaz

SONRAKİ HABER