ANASAYFA Ekonomi Birinci dereceye 3600 ek gösterge çıktı mı, ne zaman çıkacak?

Birinci dereceye 3600 ek gösterge çıktı mı, ne zaman çıkacak?

Devlet memurlarının gözü kulağı 3600 ek gösterge için yapılacak açıklamada. 3600 ek göstergeye dair araştırma yapan vatandaşlar yasanın çıkıp çıkmadığına dair bilgi sahibi olmak istiyor.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Birinci dereceye 3600 ek gösterge çıktı mı, ne zaman çıkacak?

Memurlar 3600 Ek Gösterge hakkında araştırmalarına devam ediyor. Ek Gösterge konusunda gelişmelerden haberdar olmak isteyenler araştırmalarına devam ederken 3600 ek göstergede son durum takip ediliyor. Kamu görevlileri arasında birinci dereceye yükselenlere ek gösterge düzenlemesi için gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan gelecek açıklamaya çevrilmişken gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmak isteyenlerin araştırmalarına da devam ediyor. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ek gösterge çalışmasını hayata geçireceklerini belirtirken ‘’Birinci dereceye 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak?'' sorusu da gündemdeki yerini aldı. 

3600 EK GÖSTERGE NE ZAMAN ÇIKACAK?

3600 Ek Gösterge düzenlemesinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulması bekleniyor. Daha önce yapılan çalışma ile din görevlileri, uzman jandarma ve uzman erbaşlar,  öğretmenler, sağlık çalışanları, polisler, avukatlar, şube müdürleri, müdürler ve müdür yardımcıları için 3600 ek gösterge devreye alınmıştı. Birinci dereceye yükselen memurlar için 3600 ek göstergede son durum merak konusu oldu. 

Bakan Işıkhan, ek göstergeye dair, “Öğretmenler, sağlık çalışanları, polisler ve din görevlilerinin ek göstergelerinin 3600’e yükseltilmesinin yanı sıra uzman jandarma ve uzman erbaşlar, avukatlar, şube müdürleri, müdürler ve müdür yardımcıları ile taşra uzman ve denetmenlerinin de ek gösterge rakamları 3600’e yükselmiştir. 

Yine bazı istisna unvanlarda daha yüksek veya daha düşük artış olmakla birlikte tüm kamu görevlilerinin ek gösterge rakamları 600 puan artırılmıştır. Bununla beraber, birinci dereceye yükselen devlet memurlarımız için 3600 ek gösterge düzenlemesini de hükümet olarak hayata geçireceğiz.” sözlerine yer vermişti. TBMM’ye sunulmasını beklenilen ek gösterge düzenlemesine ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Altındağ'da 52 suçtan aranan şahıs düzenlenen operasyon sonucu yakalandı

Ankara Altındağ'da 52 suçtan aranan şahıs düzenlenen operasyon sonucu yakalandı