ANASAYFA Ekonomi Borsa İstanbul da işlem gören şirketlerin kar paylarına tevkifat oranı değişti!

Borsa İstanbul da işlem gören şirketlerin kar paylarına tevkifat oranı değişti!

Borsada hareketli dakikalar yaşanmaya devam ediliyor. Bunun ile birlikte Borsa İstanbul, işlem gören şirketlerin kar paylarına tevkifat oranında değişikliğe yöneldi.
yazar
Haber Merkezi
Borsa İstanbul da işlem gören şirketlerin kar paylarına tevkifat oranı değişti!

Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin kar paylarına uygulanan tevkifat oranını değişerek % 0 olarak uygulanacağı ifade edildi.

Cumhurbaşkanlığı'nın borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin kar paylarına tevkifat oranına ilişkin kararı resmi gazetede yayınlandı.

BORSA'DA YENİ KARAR GÜNDEMDE

Bunun ile birlikte ayrıca 193 sayılı gelir vergisi kanununun 93 maddesinde yer alan tevkifat nispetlerine ilişkin 12.01.2009 tarihli ve 2009 / 14592 sayılı Bakanlar Kurulu kararının iki kararının 1. maddesinin son fıkrasının değiştirildiği ifade edildi.

Bunun ile birlikte 193 sayılı kanununun 94. maddesinin 4. fıkrası kapsamında payları borsa İstanbul'da işlem gören tam mükellef sermaye şirketlerinin iktisap ettikleri kendi paylarına ilişkin olarak dağıtılmış kar payı sayılan tutarlar üzerinden % 0 oranında tevkifat yapılacağı da açıklanmış oldu.

KARAR RESMİ GAZETE'DE YÜRÜRLÜĞE GİRMİŞ OLDU

Karar yayımı tarihinden itibaren iktisap edilen payları ilişkin olarak uygulanacak.

Bunun ile birlikte Cumhurbaşkanlığı'nın borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin kar paylarına tevkifat oranına ilişkin kararı ise resmi gazetede yayımlanarak böylece yürürlüğe girmiş oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gençlerbirliği Real Madrid'e transfer olan Arda Güler'i tebrik etti!

Gençlerbirliği Real Madrid'e transfer olan Arda Güler'i tebrik etti!