Brent petrol kritik eşiği aştı! Yapılan indirimden sonra zam yağmuru geliyor

Benzinde iki gün önce yaşanan indirimden sonra tekrar zam gelecek gelişmeler yaşandı. Petrol kritik direnci kırdı. Akaryakıta tekrar zam gelmesi çok olası bir durum haline geldi.

Brent petrol kritik eşiği aştı! Yapılan indirimden sonra zam yağmuru geliyor

Geçtiğimiz 26 Eylül Salı günü gelen indirimler araç sürücülerinin yüzünü güldürmüştü ama üzerinden çok zaman geçmeen tekrar akaryakıta zam haberleri gündeme geldi.

screenshot-18.jpg

Benzine iki gün önce gelen 1.90 TL indirim gelmişti ve araç sahiplerinin sevinci kısa sürdü. ABD’de dün açıklanan ham petrol stoklarının 2,169 milyon varil azalmasının etkisiyle Brent Petrol 96.71 dolar düzeyine kadar yükseldi. Bu durumda petrol direnç olarak görülen 96.70 seviyesini kırdı.

Dünya petrol piyasasına yön veren Brent petrol fiyatlarının artması, benzin, motorin ve LPG'ye zam olarak yansıyor.

screenshot-19.jpg

KORKULAN KRİTİK EŞİK AŞILDI

Uzman isimler tarafından yapılan açıklamaya göre petrolde 96.70 seviyesi direnç olarak görülüyordu. Petrol fiyatlarındaki yükseliş yeniden 100 dolar senaryolarını gündeme getirdi.

ING Groep NV emtia stratejisi başkanı Warren Patterson, petrol fiyatlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Patterson, "Brent'in varil başına 100 doları aşması an meselesi. Ancak, arz kesintilerini hafifletmek için OPEC+ üzerinde oluşturulabilecek baskı göz önüne alındığında, herhangi bir kırılmanın nispeten kısa ömürlü olacağına inanıyoruz" dedi.

screenshot-20.jpg

PETROL FİYATLARI NEDEN ARTAR?

Petrol fiyatlarının düzenli şekilde artmasının sebebini hızlı nüfus artışı ve arz talep meselesine bağlanabilir. Talep fazlalığı nedeniyle petrol fiyatları atacaktır. Ancak artan petrol üretimi yer altındaki bilinen stokların azalmasına, dolayısıyla petrolün gelecekte daha az arz edilebilir olması anlamına gelir. Bu da petrol fiyatlarının artmasına yol açar.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER