ANASAYFA Ekonomi Cevdet Yılmaz enflasyonun tek haneye düşeceği tarihi açıkladı!

Cevdet Yılmaz enflasyonun tek haneye düşeceği tarihi açıkladı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bugün yaptığı konuşmalarında enflasyonun tek haneye düşeceği tarihin belli olduğunu duyurdu.
yazar
Sinem GÜVEN
Cevdet Yılmaz enflasyonun tek haneye düşeceği tarihi açıkladı!

Bugün Bingöl'de Valilik ve iş dünyası ziyaretlerinin ardından düzenlenen iftar programına katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, ekonomiye ilişkin bilgiler verdi. Burada yaptığı açıklamalarda enflasyonun tek haneye düşeceği tarihi de açıkladı.

TÜRKİYE EKONOMİSİ YÜZDE 4,5 BÜYÜMEYİ BAŞARDI!

Türkiye ekonomisinin geçtiğimiz yıl ciddi bir büyüme gösterdiği vurgulayan Yılmaz, "Tarihimizin en büyük afetini yaşadık. Maalesef 11 ilimiz, 14 milyon insanımız bu afetten etkilendi. Bütün bu ağır koşullara rağmen, çok şükür Türkiye güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor. Geçen yıl dünya ekonomisi yüzde 3 civarında büyürken, Türkiye ekonomisi yüzde 4,5 büyümeyi başardı. Dünyanın 1,5 puan üstünde. Bütün bu olumsuzluklara rağmen. Diğer taraftan ihracatımız 256 milyar doları buldu, turizm gelirimiz 54 milyar doların üzerine çıktı, istihdamımız 32 milyon seviyesini aştı. Tarihimizde ilk defa milli gelirimiz 1 trilyon dolar seviyesini geçerek 1,1 trilyonun da üstüne çıktı. Kişi başına gelirimiz 13 bin 110 dolarlara ulaştı. Bütün bunlar Türkiye'nin geçen yıl sağladığı başarı" dedi.

ENFLASYONUN TEK HANEYE DÜŞECEĞİ TARİHİ AÇIKLADI!

Yaptığı açıklamalarda enflasyonun tek haneye düşeceği tarihe ilişkin ise "Nerede sıkıntımız var, enflasyonda. Reel ekonomi de gerçekten çok iyiyiz. Üretim artıyor, ihracat artıyor, büyüme artıyor, turizm gelirlerimiz artıyor. Sıkıntımız fiyat istikrarında bu noktada da yeni planlarımızı, programlarımızı yapmış durumdayız. Orta vadeli programımızı hayata geçiriyoruz. Adım adım inşallah o konuda da sonuçlar alacağız. Yıllık bazda sonuçların alınması biraz zaman istiyor, bu Mayıs'tan sonra Haziran, Temmuz gibi yaz döneminde yıllık bazda belirgin bir düşüşü hep birlikte göreceğiz inşallah. 2025 yılında orta vadeli programımıza göre yüzde 15'lere düşecek, 2026'da ise Allah'ın izniyle yeniden tek rakamlı enflasyon rakamlarına ulaşacağız. Bu bir süreç. Planımızı, programımızı yapmış durumdayız. Adım adım bunu hayata geçiriyoruz" şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Başkent Marketlerde uygun fiyatlı et satışının üçüncü gününde uzun kuyruklar devam ediyor!

Başkent Marketlerde uygun fiyatlı et satışının üçüncü gününde uzun kuyruklar devam ediyor!