Çifçilere destek ödemesi bugün yapılıyor

Tarım ve Hayvancılıkla uğraşan çiftçilere destek ödemesi 07.03.2025 itibariyle çiftçilerin hesaplarına yatmaya başladı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı üretime verdikleri desteğin, torağa bereket olmaya devam ettiğini" bildirdi.

Çifçilere destek ödemesi bugün yapılıyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 3 milyar 299 milyon 386 bin lirayı aşkın destekleme ödemesinin, 07.03.2025 çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını duyurdu. Çiftçilerin mazot ve gübre desteği ile daha fazla üretimi artırmayı planlanıyor.

ÇIFTÇILERE 3,3 MILYAR LIRA DESTEK ÖDEMESI BUGÜN YAPILACAK

Bakan Yumaklı, sosyal medya hesabından, tarımsal destekleme ödemelerine ilişkin paylaşım yaptı. Üretime verdikleri desteğin, toprağa bereket olmaya devam ettiğini belirten Yumaklı, "3 milyar 299 milyon 386 bin lira destekleme ödemesini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun." ifadesini kullandı.

HUBUBAT İÇİN 3 MİLYAR'I AŞKIN DESTEK VERİLİYOR

Yumaklı'nın paylaşımında yer alan bilgiye göre, söz konusu destek tutarları, hububat için 3 milyar 30 milyon 403 bin 767 lira, hayvan gen kaynakları için 228 milyon 675 bin lira, kırsal kalkınma yatırımı için 40 milyon 307 bin 577 lira olarak belirlendi.

Hububat desteği Samsun, Tokat, Karaman, Kars, Şırnak, Bayburt, Gümüşhane, Batman, Erzincan, Erzurum, Van, Siirt, Balıkesir, Çorum, Afyonkarahisar, Tunceli, Kahramanmaraş illerinde buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale ürünleri için ödenecek.

Çiftçilerin daha fazla üretime kazandırılması için gübre ve mazot desteği ödemelerinin zamanında ve daha fazla yapılması planlanmaktadır.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER