Cumhur İttifakı enflasyon tek haneye düşene kadar asgari ücrete yılda iki kez zam talep etti

Milyonlarca vatandaşın gündeminde yer alan asgari ücret zammı ile ilgili açıklamalar peşi sıra geliyor. Asgari ücretle ilgili tek zam açıklamasının ardından vatandaşlar yapılacak zamma odaklanırken yeni açıklama Cumhur İttifakı’ndan geldi.

Cumhur İttifakı enflasyon tek haneye düşene kadar asgari ücrete yılda iki kez zam talep etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 yılında geçerli olacak asgari ücret zammına ilişkin açıklamalarda bulunmaya devam ediyor. Asgari ücrete gelecek olan zam milyonların gündeminde yer alırken yılda ‘tek zam’ sinyali de gündemi değiştirdi.

2024 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için hükümet, işçi ve işveren temsilcileri 1 Aralık tarihinde ilk toplantı kapsamında bir araya gelecek. Milyonlarca çalışanın merakla beklediği zam görüşmelerinin ardından yeni yılda geçerli olacak asgari ücret belirlenecek. Zam pazarlığı öncesi hükümetten gelen 'tek zam' açıklaması üzerine Cumhur İttifakı'nın ortağı Büyük Birlik Partisi (BBP)Genel Başkanı Mustafa Destici'den önemli bir değerlendirme geldi.

MUSTAFA DESTİCİ’DEN TEK ZAM AÇIKLAMASINA ÇIKIŞ

BBP Lideri Destici, asgari ücret rakamlarının enflasyonun altında olmaması gerektiğini belirtti. Enflasyonun yüzde 60 – 70 seviyelerinde olduğuna işaret eden BBP Lideri Destici, "Yılda bir kez asgari ücret tespit edilmesine geri dönmek, işçinin emeğine, alın terine haksızlıktır" ifadelerine yer verdi.

Cumhur İttifakı enflasyon tek haneye düşene kadar asgari ücrete yılda iki kez zam talep etti

Partisinin genel merkezinde düzenlediği haftalık basın toplantısında konuşan Destici, son 6 aylık enflasyonun yüzde 45'e çıktığı düşünüldüğünde verilecek zammın yüzde 45 olmasına ve bunun üstüne de yüzde 10'un altında olmayan refah payının ödenmesi gerektiğine dikkati çekti. "Enflasyonun yüzde 60 - 70'lerde olduğu ülkemizde, yılda bir kez asgari ücret tespit edilmesine geri dönmek, işçinin emeğine, alın terine haksızlıktır. Onları bir yıl ocakta belirlenen maaşa mahkum etmek doğru değildir. 2024'te tahmini öngörülen enflasyon yüzde 50 bile olsa hazirana geldiğimizde asgari ücretlinin maaşı yüzde 25 eksilmiş olacak, onun için temmuzda mutlaka yeniden tespit edilmelidir, asgari ücret tek haneye düşene kadar yani yüzde 10'un altına düşene kadar." Diyen BBP Lideri Destici, asgari ücretlinin asgari yaşam koşullarını karşılayabilmesi için yılda tek zammın enflasyonun tek haneye düşene kadar rafa kaldırılmasını talep etti. Hükümetin konuyla ilgili alacağı karar ise merak edilmeye devam ediyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER