ANASAYFA Ekonomi Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! 2024 Emekli maaşına ara zam yapılacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! 2024 Emekli maaşına ara zam yapılacak mı?

Emekli maaşlara ara zam beklentisi arttı. Emekliler maaşlarına yapılabilecek iyileştirmelere ilişkin bilgi sahibi olmak isterken Cumhurbaşkanı Erdoğan yapılan bir açıklamada gündemi hareketlendirdi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! 2024 Emekli maaşına ara zam yapılacak mı?

2024 yılının ilk 6 ayında geçerli olacak emekli maaş zammı yüzde 49,25 olarak açıklanırken en düşük emekli maaşının da 10 bin liraya yükseltilmesine karar verildi. Emekli maaşlarına ilişkin düzenleme yapılıp yapılmayacağı emeklinin gündeminde yer alırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli maaşları hakkında açıklama yaptı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması sonrasında ise "Emekliye ek zam gelecek mi, emekliye ara zam mı yapılacak?" sorularının cevabı araştırılamaya başlandı. Bu çerçevede emekli maaşlarında bir düzenleme olup olmayacağı merak edildi.

2024 EMEKLİYE EK - ARA ZAM GELİR Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşı hakkında açıklamalarda bulundu. Emekli maaş zammı ocak ayında açıklanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşı hakkında yeni bir açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından emekli maaşlarında ara zam beklentisi oluştu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "En düşüğü 10 bin lira olan emekli maaşı yeterli değil. Devlet ve millet olarak daha fazla çalışacak, ortaya çıkan kazançtan da emeklilerimize hak ettikleri parayı vereceğiz." ifadelerine yer verdiği açıklaması ile dikkati çekerken söz konusu bir zammın ise henüz gündemde olmadığı belirtildi. Ancak konuyla ilgili herhangi bir gelişme olması durumunda da açıklamanın yine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Kabine toplantısı sonrasında yapılması bekleniyor.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Pursaklar Belediyesi iş arayan vatandaşlarını işverenler ile bir araya getiriyor

Pursaklar Belediyesi iş arayan vatandaşlarını işverenler ile bir araya getiriyor