Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! ÖTV'siz cep telefonu ve bilgisayar alımını hayata geçiriyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Kabine Toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan son dakika açıklamalarına yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! ÖTV'siz cep telefonu ve bilgisayar alımını hayata geçiriyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı 26 Eylül Salı 2023 tarihinde gerçekleşti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı yaklaşık 3 saat 45 dakika sürdü. Bakanlar Kurulu Kabine Toplantısının sona ermesi ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kameralar karşısına geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir süredir merakla beklenen Özel Tüketim Vergisi'nden (ÖTV) cep telefonu ve bilgisayar alımı için üniversite öğrencilerine müjde verdi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE ÖTV MÜJDESİ GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ÖTV'siz cep telefonu ve bilgisayar alımı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ''Örgün eğitimindeki üniversiteli gençlerimize vaadimiz olan cep telefonu ve bilgisayar desteğini hayata geçiriyoruz. Piyasa satış fiyatı 9 bin 500 lirayı geçmeyen cep telefonu ve bilgisayarlar için 5 bin 500 lira teknolojik cihaz desteği vereceğiz. Piyasa fiyatının yüzde 44,4, bilgisayarlar için yüzde 16,7 tutarında destek sağlayacağız.'' dedi.

10 GB İNTERNET TANIMLANACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı zamanda 10 GB'lık ücretsiz internet müjdesi de verirken ''Bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca aylık ücretsiz 10 GB kota tanımlıyoruz. Gençlerimiz bu haklarını istedikleri üç mobil şebeke operatörlerinin üzerinden kullanabilecekler. Üniversiteli gençlerimizin teknoloji ve bilgiye erişimini artıracağız. Her iki desteğe ilişkin uygulama esasları bakanlıklarımızca belirlenecektir.'' ifadelerine yer verdi.

GENÇ KART VERİLECEK

18 yaşına giren gençlere de bir müjde veren Cumhurbaşkanı Erdoğan ''1 yıl süreyle geçerli olmak üzere Genç Kart vereceğiz. Tüm gençlerimiz müze, tiyatro, sinema gibi kültür ve sanatsal etkinliklerden ücretsiz ya da indirimli faydalanabileceklerdir. Zaman içinde imkanları daha da genişleteceğiz.'' dedi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER