Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret zammına ilişkin açıklamalarda bulundu!

2024 yılı asgari ücret zammı merak konusu olmaya devam ediyor. Asgari ücret zammı için alınacak karar beklenirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan son dakika açıklaması geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret zammına ilişkin açıklamalarda bulundu!

2024 yılı asgari ücret zammı için Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından yapılacak toplantı belirleyici olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 Aralık tarihinde görüşmelerine başlanacak yeni asgari ücret zammına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri'nden dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada sorulan sorular üzerine yeni yılda yapılacak olan asgari ücret zammına değindi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ASGARİ ÜCRETE ZAM AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret zammına ilişkin "En uygun asgari ücret neyse bunun kararını vereceğiz. Bütün mesele tarafları mağdur etmeden bir neticeye varabilmek" değerlendirmesinde bulundu. ‘’Asgari ücretle ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan şu anda çalışmalarını yapıyor.'' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Bu çalışmalarını olgunlaştırdıktan sonra nihai tabloyu önümüze koyacak. Çünkü burada işçi, işveren temsilcileri ile görüşmelerini bitirdikten sonra bize neticeyi getirecek. Biz de kendisini dinleyeceğiz. Ondan sonra en uygun asgari ücret neyse bunun kararını vereceğiz.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret zammına ilişkin açıklamalarda bulundu!

Asgari ücrette ilk toplantının 11 Aralık'ta yapılacağının hatırlatılması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Asgari ücret artışı zaten biliyorsunuz yıl içinde bir kezdir. Bir kez verilecek zamla bu iş biter. Bunun da sorumlusu birinci derecede Çalışma Bakanımız Vedat Işıkhan’dır. Biz vatandaşımızı bugüne kadar enflasyona ezdirmedik ve ezdirmeyiz.''dedi. "Enflasyon sorununu da tarihe karıştıracağız" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Ekonomi yönetimimiz bir yandan da enflasyonu dizginleyici adımlar attı, bunlar da sürüyor. İşaretler olumlu, yakında enflasyonun kalıcı bir şekilde dizginleneceğini göreceğiz.'' diyerek sözlerine son verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarındaki ‘tek zam’ sinyali de dikkati çekti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER