Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan destek ödemesi açıklaması!

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün sel ve fırtınadan etkilenen kişiler için hasar tespit sonucunda destek ödemesinin yapılacağı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan destek ödemesi açıklaması!

Dün pek çok ilde sağanak yağış pek çok ilde etkisini göstermeye başlamıştı. Bunun ardından özellikle Zonguldak ilinde yağış ve fırtına nedeni ile pek çok kişi ve bölge büyük hasar aldı. Konu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamalarda hasar tespit çalışmaları sonucunda vatandaşlara bu konuda destek ödemelerinin yapılacağından bahsedildi.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN DUYURDU!

Bugün sosyal medya X hesabı üzerinden paylaşım yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalar şu şekildeydi;

"Dün neredeyse ülkemizin tamamını etkisi altına alan sağanak yağış, sel, fırtına sebebiyle 9 insanımız vefat etti, 52 vatandaşımız yaralandı, 11 kardeşimiz için kayıp ihbarında bulunuldu.

İçişleri Bakanımızı afet bölgesine hızla göndererek çalışmaların koordinasyonunu temin ettik.

AFAD, Sahil Güvenlik ve diğer birimlerimize bağlı 7 bin personelimizin hızlı müdahalesi neticesinde hamdolsun 110 insanımızı kurtardık.

Fırtına dolayısıyla Zonguldak açıklarında batan kuru yük gemisindeki mürettebatın bulunmasına yönelik arama-kurtarma çalışmalarımız devam ediyor.

Bu vesileyle bir kez daha hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum.

Devletimiz, afetzede kardeşlerimizin yanındadır.

Zarar tespit çalışmalarımızı hızla tamamladıktan sonra destek ödemelerini yapacağız.

Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza eylesin."

SONRAKİ HABER