Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli maaşlarına zam açıklaması! Onları da inşallah memnun edecek adımları atacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bir süredir merakla beklenen emekli maaş zammına değinerek heyecan yarattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli maaşlarına zam açıklaması! Onları da inşallah memnun edecek adımları atacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli maaşlarına zam açıklaması! Onları da inşallah memnun edecek adımları atacağız - Ülkemizde emekli maaş zamları gündem olmaya devam ediyor. emekliler maaşlarına iyileştirme isterken gelen açıklamaları da yakından takip ediyor. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli maaşına ilişkin yaptığı açıklama ile heyecan yarattı. Emekli maaş zamalrı ile ilgili olarak yeniden değerlendirme yapacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları merak konusu oldu.

''ONLARI DA İNŞALLAH MEMNUN EDECEK ADIMLARI ATACAĞIZ''

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Memurlarımıza zamlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil. Onları da inşallah memnun edecek adımları atacağız" ifadelerine yer verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olduğu seçim sayısını da hatırlatarak "Kılıçdaroğlu benimle kaç yarışa girdi? 13’te 13 yaptı. Şimdi 14 de, 15 de olsa bu arkadaştan bir şey olmaz. En hayırlısı kendisinin çekilip gitmesi lazım" değerlendirmesinde bulundu.

cumhurbaskani-erdogandan-emekli-maaslarina-zam-aciklamasi-onlari-da-insallah-memnun-edecek-adimlari-atacagiz.jpg

''ENFLASYONUN ÜZERİNDE ARTIŞLAR YAPILDI''

Öte yanda Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen ay yaptığı açıklamada, "Emekliler noktasında da yıl sonu itibarıyla yeniden bir değerlendirme yapmamız söz konusu. Memura, işçiye ve emekliye bütçe şartlarını zorlayarak yapabileceğimiz en iyi zammı yaptık. Kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğimize dair söz verdik ve şu ana kadar da ezdirmedik. SSK ve BAĞ-KUR emeklilerimize enflasyon zammına ilave refah payı verilerek zam oranını yüzde 25'e yükselttik. Memur emeklilerine de aynı şekilde yüzde 25 oranında zam yapıldı. Enflasyonun üzerinde artışlar yapıldı. Biz memurumuza, çalışanımıza, emeklimize bu zamları yaparken, bazı fırsatçı, açgözlüler de adeta vatandaşın cebine elini uzatıyor. Bu fırsatçılara izin vermeyeceğiz. Ticaret Bakanlığımız, denetimlerini sıklaştırdı, cezai işlemleri artırıyoruz" demişti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER