ANASAYFA Ekonomi Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fiyat istikrarı, emekli maaşları, asgari ücret, prim gün sayısı hakkında açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fiyat istikrarı, emekli maaşları, asgari ücret, prim gün sayısı hakkında açıklamalar

Yerel seçimler için AK Parti adaylarına destek istemek üzere sahada olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Bursa'dan halka seslendi. Ekonomik veriler ve maaş zamları hakkında açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri ise vatandaşlın gündeminde yer alırken ayrıntılar da merak edildi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fiyat istikrarı, emekli maaşları, asgari ücret, prim gün sayısı hakkında açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Yerel Seçim çalışmaları kapsamında saha ziyaretlerini sürdürüyor. AK Parti adayları için vatandaşın desteğini istemek üzere saha çalışmalarına hız veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da gerçekleştirdiği konuşmada fiyat istikrarı, emekli maaşları, asgari ücret, prim gün sayısı hakkında önemli konulara değindi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları gündemin önemli konu başlıklarını oluştururken emekli maaşı ve asgari ücrete yapılması planlanan ara zamma ilişkin yeni açıklamalar geldi. Fiyat istikrarı ve enflasyon mesajları ile dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları gündemde önemli bir yer tutarken konuşmanın ayrıntıları da merak konusu oldu. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN FİYAT İSTİKRARI AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Bursa mitinginde açıklamalarda bulundu. Hayat pahalılığından en fazla etkilenen kesimin emekliler ve çalışanlar olduğuna değinmen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’16 milyon emeklimizin tamamına 5'er bin lira ödeme yaptık.

Şimdi de promosyonları 8 - 12 bin TL aralığına yükselttik.'' dedi. Temmuz ayına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Önümüzdeki temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız. Düzenlemenin hazırlıkları tamamlandı. Küçük esnafın prim gün sayısındaki adaletsizliği gideceğiz. Ev hanımlarımızın prim teşvikleri ile ilgili düzenlemeyi hayata geçirdik.'' dedi. 

Ekonomi politikasının kararlılıkla uygulanıp fiyat istikrarının da sağlanması gerektiğine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Yılın ikinci yarısında enflasyon inişe geçecek. Çalışanlarımızı ve emeklilerimizi hak ettikleri refah seviyesine biraz daha yaklaştıracağız.'' dedi.  Asgari ücrette ara artış talebi ile karşılaştıklarından bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Mali yükün hesabını milletimiz ile paylaşmıştık. 

Takdir edersiniz ki devlet yönetiminde böyle bir durum olamaz. Yaşandığı sıkıntılarından dolayı sitemini dile getiren vatandaşımız sonuna kadar haklıdır.'' dedi. Bu kapsamda ara zammım ekonomik yeterliliğe bağlı olacağının sinyali verildi. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankaralılar için sıcak havaların tadını çıkarma vakti! 2024 Ankara'da gidilecek piknik alanları

Ankaralılar için sıcak havaların tadını çıkarma vakti! 2024 Ankara'da gidilecek piknik alanları