ANASAYFA Ekonomi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan enflasyon açıklaması!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan enflasyon açıklaması!

Bugün düzenlenen iftar programına katılım sağlayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyon konusunda önemli açıklamalarda bulundu.
yazar
Sinem GÜVEN
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan enflasyon açıklaması!

Elazığ'da bir düğün salonunda düzenlenen iftar programına katılım sağlayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyon konusunda önemli mesajlar verdi. Yaptığı açıklamalarda Ramazan sayesinde toplumsal yardımlaşmanın ve dayanışmanın bilincine de daha güçlü bir şekilde ulaştıkları konusuna da değinen Yılmaz, gündeme dair konuştu.

2026'DA YENİDEN TEK HANELİ RAKAMLARA ULAŞACAĞIZ!

"Bir tek konuda sıkıntımız var, o da fiyat istikrarı, enflasyon dediğimiz hadise." diyen Yılmaz, "Bunu da biliyoruz. Vatandaşımızın sıkıntısı bizim de sıkıntımızdır. Bunu da temel önceliğimiz haline getirmiş durumdayız. Enflasyon konusunu, planlarımızı ve programlarımızı kararlı bir şekilde hayata geçiriyoruz. Bu yılın ortalarından itibaren, mayısa kadar yıllık etkiyi göremeyeceğiz ama mayıstan sonra haziran ve temmuzdan başlayarak yıllık bazda düşüşleri belirgin şekilde göreceğiz Allah'ın izniyle. 2025'te yüzde 15'ler seviyesine, 2026'da da yeniden tek haneli rakamlara ulaşacağız. Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliğiyle planlı, programlı bir şekilde bütün dengelerimizi de gözeterek bunu başarıyoruz, başaracağız." şeklinde yaptığı açıklamalar ile gelecek senelerde enflasyon konusunda hangi noktalarda olabileceğimizi açıklamış oldu. 

Konu hakkında yaptığı açıklamalarda enflasyonun tek haneli rakamlara inmesi için çalışılmaların yürütüldüğünü de işaret etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sincan Belediyesi 2024-2025 meslek lisesi öğrencileri için staj başvuruları başlıyor!

Sincan Belediyesi 2024-2025 meslek lisesi öğrencileri için staj başvuruları başlıyor!