Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz enflasyon ve büyüme konusunda mesaj verdi! Enflasyonu aşağı indirmeye başladık

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adana İş Dünyası Buluşması programına katıldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz programda, enflasyon ve büyüme konusuna değinerek önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz enflasyon ve büyüme konusunda mesaj verdi! Enflasyonu aşağı indirmeye başladık

Ülkemizde enflasyonla mücadele devam ediyor. Enflasyonla mücadele kapsamında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından alınan para sıkılaştırma kararı devam ederken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bir otelde düzenlenen Adana İş Dünyası Buluşması programına katıldı. Programa Adana Valisi Yavuz Selim Köşger’in yanı sıra oda ve borsaların başkanları ve iş insanları katıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Dünya, son 20 yılda ortalama yüzde 3.6 hızlı büyürken Türkiye ortalama yıllık 5.4 büyüme kaydetti. Önümüzdeki döneme çok daha iyi yürüyeceğiz. Aşamalı bir şekilde enflasyonu aşağılara indiriyoruz" değerlendirmesinde bulundu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'ın enflasyonda düşüş mesajı dikkati çekerken kamu ve özel sektörün bir arada planlama yaptığını söyledi.

BÜTÇE DİSİPLİNİ MESAJI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, deprem harcamalarını yapınca bütçe açığının daha da azalacağını bildirirken Burada sadece konutlardan bahsetmiyoruz, altyapının iyileştirilmesi çok önemli” dedi. “İhracatçılarımızı desteklemeye devam edeceğiz” diyen ihracatı ve ihracatçıları destekleyen politikaların sürdüğünden bahseden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Son dönemde kritik bazı alanlarda yatırım yapıyoruz. Özellikle ihracatçılarımızı destekleyecek şekilde merkez bankamız politikalar uyguluyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz enflasyon ve büyüme konusunda mesaj verdi! Enflasyonu aşağı indirmeye başladık

Bu politikalara devam edeceğiz. Şuanda toplumsal yatırım notu dediğimiz çalışma var. Yatırıma, ihracata toplumun daha fazlasına katkı sunan bankalara yüksek not vereceğiz. Buna göre de merkez bankası o bankalara belli avantajlar sağlayacak. YİTAK dediğimiz bir program başlattık. Teknolojik içeriği yüksek, Türkiye’nin ihracatına kalite katacak projelere daha düşük faizle kredi sağlıyoruz. Sanayi bakanlığımız proje tekliflerini almış durumda” şeklinde açıklamaya yer vererek ekonomik değerlendirmelerini sonlandırdı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER