Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Türk Lirası açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Türk Lirası'nı daha cazip hale getirmeye çalıştıklarını belirterek ekonomi politikasını buna göre şekillendirdiklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Türk Lirası açıklaması

14 Mayıs tarihinde yapılan yerel seçimlerin hemen öncesinde dolar kurunda başlayan yükseliş seçimden sonra yerini rekor serisine bırakmıştı. Seçimlerin öncesinde 18 TL bandında yer alan dolar kuru önce ilk olarak 20 TL bandını aşmış ardından da yeni kurulan hükümetin dolar kurunu serbest bıraktıklarını açıklayarak 30 TL seviyesini de aşarak büyük bir çıkış yakalamıştı.

Merkez Bankası tarafından uygulanan parasal sıkılaşma politikası ve enflasyonla mücadeleye rağmen Türk Lirası değer kaybı yaşamaya devam etmişti. Dolar karşısında diğer gelişmekte olan ülkelerin para birimlerine göre negatif ayrışan TL bu süreçte ne yazık ki en çok kayıp yaşayan para birimlerinin başında yer almıştı. Konu hakkında son dakika açıklaması Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından yapıldı.

CUMHURBAŞKANI YILMAZ'DAN TL AÇIKLAMASI!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz bir dizi temasta bulunmak üzere gitmiş olduğu İngiltere'de iş insanları ile bir araya geldi. Yılmaz Londra Büyükelçiliği rezidansında düzenlenen toplantıda iş insanları ile bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu. Son dönemde alınan ekonomik tedbirlere dikkat çeken Yılmaz "İlk defa OVP'ye ek olarak yapısal reformları koyduk ve çeyreklik bazda bir takvim de koyduk.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Türk Lirası açıklaması

Para ve maliye politikalarımızı yapısal reformlarla takviye ediyoruz. Yapısal reformlar derken kamuda olsun ekonominin genelinde olsun verimliliği artırıcı, israfı önleyici, rekabet gücünü geliştirici değişimlerden bahsediyoruz. Bunların iki türlü etkisi var. Biri doğrudan etki. Bir reform yaptığınızda 2 ila 3 yıllık bir perspektifte somut bir takım sonuç görüyorsunuz. İkincisi ise beklentiler kanalıyla etki. Yapısal reform yapan ülkeler, gelecek perspektifini güçlendirirler ve yatırımcılar bu ülkelere daha fazla güven duyarlar. Bu ikinci etki hemen tesir eder" diyerek Türk Lirası'nın cazibesini arttıracak yeni atılımlara imza atacaklarını ifade etti.

Türkiye hem iç hem de dış politikada yeni adımlar atmaya devam ederken dolar kuru ise ne yazık ki yükselişini sürdürdü. Dolar kuru bugün 31.18 TL seviyesini görerek tüm zamanların rekorunu kırdı ve en yüksek seviyesine ulaşmış oldu. Mart ayında yapılacak olan seçimlerin ardından kurun yeni bir yükseliş serisi daha yakalayıp yakalamayacağı merak konusu olmuştu. Gözler süreçte yeni ekonomik veriler ve kurda olmayı sürdürecek…

SONRAKİ HABER