ANASAYFA Ekonomi Depremzede kira yardımı bitti mi, AFAD kira yardımı neden yatmadı, ne zaman yatacak?

Depremzede kira yardımı bitti mi, AFAD kira yardımı neden yatmadı, ne zaman yatacak?

6 Şubat depremlerinin etkilediği 11 ilde yaşanan büyük yıkımın ardından AFAD tarafından depremzedelere kira yardımı yapılmaya başlamıştı. AFAD'ın kira yardımı hak sahiplerinin gündeminde yer alırken ödemelerini henüz alamayanlar da kira yardımının sona erip ermediğini sorgulamaya başladı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Depremzede kira yardımı bitti mi, AFAD kira yardımı neden yatmadı, ne zaman yatacak?

Türkiye'de 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem yaşandı. Yaşanan deprem 11 ilde etkili olurken büyük bir yıkım yaşandı. Söz konusu yıkımlarda 50 binin üzerinden vatandaşımız hayatını kaybeden binlerce vatandaşımız da evsiz kaldı. Depremzedeler için yapılan yardımlar devam ederken Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ise ‘Depremzede Kira Yardımı’ adıyla bir yardım programı başlattı. 

AFAD tarafından yapılan kira yardımı ile ilgili olarak bir takım sorular gündeme geldi. AFAD deprem kira desteği ödemeleri yapılıyor. Yardımdan faydalanan vatandaşlar aylık olarak deprem kira desteği ödemelerini sorguluyor. 6 Şubat depremleri ardından gündeme gelen AFAD depremzede kira yardımının henüz hesaplara yatmaması üzerine ‘’Depremzede kira yardımı bitti mi, AFAD kira yardımı neden yatmadı, ne zaman yatacak?'' gibi sorulara yanıt aranmaya başladı. 

AFAD DEPREMZEDE KİRA YARDIMI BİTTİ Mİ, KİRA YARDIMI NEDEN YATMADI?

6 Şubat depremleri ardından başvuruda bulunan hak sahiplerine AFAD kira desteği sunmuştu. AFAD tarafından ev sahiplerine 7 bin 500 TL, kiracılara 5 bin TL ödemeler yapılıyor. İlk olarak 1 yıl süreyle devam edeceği belirtilen kira desteği için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, vatandaşlara evleri teslim edilene kadar kira yardımlarının süreceğini söylerken ''Bütün evleri 1 buçuk sene içerisinde hak sahiplerine teslim edeceğiz" dedi. 

Ödemeler Ziraat Bankası üzerinden yapılıyor. Destek ödemeleri ise zaman zaman banka sisteminde sıraya alınabiliyor. Bu durumun önüne geçmek için;

Ziraat Bankası hesabına mobil bankacılıktan giriş yapılır,
Ödemeler,
Merkezi ödeme,
Diğer ödemeler ziyaret edilir ve para buraya aktarılır. 

Yukarda bahsedilen maddeleri takip edebilirsiniz.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Lamborghini ünlü modeli Huracan'ın üretimini durduracaklarını açıkladı

Lamborghini ünlü modeli Huracan'ın üretimini durduracaklarını açıkladı