Devletten geri ödemesiz 15 bin TL verilecek! Başvurular devam ediyor

İhtiyaç sahibi vatandaşlara birçok kategoride destek ödemesi sağlanmaya devam ederken Aile Destek Programı kapsamında vatandaşlara sağlanan aylık ödeme merak edildi.

Devletten geri ödemesiz 15 bin TL verilecek! Başvurular devam ediyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından birçok destek ödemesi sağlanmaya devam ederken vatandaşların en çok merak ettiği sosyal destek ödemelerinden birisi de Aile Destek Programı oldu. Aile Destek Programı kapsamında vatandaşlara her ay ödeme sağlanırken detaylar merak konusu oldu.

İhtiyaç sahibi vatandaşlara birçok kategoride destek ödemesi sağlanmaya devam ederken Aile Destek Programı kapsamında vatandaşlara sağlanan aylık ödeme merak edildi. Aile Desek Programı'ndan yararlanmak isteyen vatandaşlar başvuru şartlarını ve detaylarını araştırmaya başladı.

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMESİ'NDEN KİMLER YARARLANABİLİR?

Aile Destek Programı ile ilgili olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı internet sitesi üzerinden ''Hak sahibi hanelere sağlanacak destek tutarları, hanedeki kişi başına düşen aylık gelirin dâhil olduğu gelir aralıkları göre belirlenmiştir. Bu kapsamda aşağıdaki tabloda yer alan kişi başına düşen gelir tutarı aralıklarına göre'' bu destek ödemesinin verildiği belirtilmiştir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından pek çok kategoride destek ödemesi sağlanmaya devam ederken bu destek ödemesinden birisi de Aile Destek Programı oldu. Aile Destek Programı kapsamında en fazla 1250 TL destek ödemesi vatandaşlara sağlanırken detaylar merak edildi. Peki Aile Destek Programı'ndan kimler yararlanabilir?

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMESİ NE KADAR?

Başvuru yapmak için bir takım şartları karşılamak gerekirken Aile Destek Programı başvuru şartları şu şekilde yer alıyor;

  • Türk vatandaşı olmaması,
  • Mavi Kart sahibi olması,
  • Yerleşim adresinin yurt dışında olması,
  • 18 yaşından küçük olması,
  • Hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması,

durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.

450 TL ve altı: 1.250

450 TL üzeri ─ 911,15 TL ve altı: 1.100

911,15 TL üzeri ─ 1372,30 TL ve altı: 950

1372,30 TL üzeri ─ 2.835,60 TL’den az: 850

Bu destek ödemesine başvurularınızı e-Devlet üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

SONRAKİ HABER