ANASAYFA Ekonomi Dikey Geçiş Sınavı Başvuruları Başladı mı? DGS 2024 başvuru ekranı

Dikey Geçiş Sınavı Başvuruları Başladı mı? DGS 2024 başvuru ekranı

Ülkemizde her yıl binlerce öğrenci 2 yıl boyunca gördükleri üniversite eğitimini lisans düzeyine çıkarmak için DGS sınavına giriyor. Sınavlar konusunda tek yetkili kurum olan ÖSYM'de adaylara başvuru ve sınav sürecine dair bilgilendirmelerde bulunuyor.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Dikey Geçiş Sınavı Başvuruları Başladı mı? DGS 2024 başvuru ekranı

Her hangi bir eğitim kurumunun 2 yıllık bölümlerinde eğitim gören öğrenciler diledikleri takdirde Dikey Geçiş Sınavına girebiliyor. Bu sınava giren öğrenciler bölümlerinin 4 yıllık karşılığı olan lisans bölümlerine yerleşerek orada eğitimlerini sürdürüyor.

Bu hizmetten yararlanmak isteyen öğrenciler için organize edilen DGS sınavı bu yılın Haziran ayında gerçekleşecek. 30 Haziran'da yapılacağı duyurulan sınav ile ilgili bugün önemli bir gelişme yaşandı. ÖSYM DGS sınavı için bugün başvuruların açıldığını duyurdu.

DGS BAŞVURU YAPMA EKRANI

Dikey Geçiş Sınavına girmek isteyen adaylar başvuruların açıldığı haberinin ardından hızlı bir şekilde nereden başvuru yapacağını araştırmaya başladı. Konu ile ilgili bilgilendirme açıklaması yapan ÖSYM adaylara izlemesi gereken yolu gösterdi.

ÖSYM tarafından yapılan açıklama şu şekilde oldu;

"2024 Dikey Geçiş Sınavı (2024-DGS) 30 Haziran 2024 tarihinde uygulanacaktır. Sınava başvurular 10-20 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacaktır. Adaylar, başvurularını 10 Mayıs 2024 tarihinde saat 14.30'dan itibaren ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla yapabilecekleri gibi ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr  adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından da yapabilecektir"

Açıklanan sınava başvurmak için adayların önünde 10 günlük bir süre var. Sınava ise bugün itibariyle iki aydan az kaldığı öğrenildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP Ankara Milletvekili Dr Yaman Meclis'te hemşirelerin sorunlarını dile getirdi

CHP Ankara Milletvekili Dr Yaman Meclis'te hemşirelerin sorunlarını dile getirdi