DSÖ açıkladı: Koronavirüs insanların ömrünü 2 yıl kısalttı

2 yıl boyunca şiddetli bir şekilde etkisini gösteren ve on milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs salgını ardında büyük bir hasar bıraktı. İnsanlarda üzerlerinden atmakta zorluk yaşadığı etkiler oluşturan koronavirüs hastalığının olumsuz etkileri ile ilgili yeni bir bilgi daha ortaya çıktı.

DSÖ açıkladı: Koronavirüs insanların ömrünü 2 yıl kısalttı

2019 Yılının sonlarında ilk olarak ortaya çıkan ve 2022 yılına kadar şiddetli bir şekilde devam eden koronavirüs salgını insanlığın yaşadığı en zor dönemlerden birisi olmuştu. Bu dönemde insanlar evlerine kapanmış, birbirine mesafeli bir şekilde yaşamış ve temastan kaçınmıştı.

MİLYONLARCA İNSAN BU HASTALIKTAN DOLAYI HAYATA GÖZLERİNİ YUMDU

İnsanlarda fiziksel ve ruhsal anlamda yaralar açan bu hastalık ile ilgili Dünya Sağlık Örgütünden yeni bir açıklama geldi. Söz konusu açıklamada insanlığın bu hastalıktan dolayı ömründe 2 yıla yakın bir azalma meydana geldiği ifade edildi.

"SADECE 2 YIL İÇİNDE"

Bu gelişmeye ek olarak DSÖ Genel Sekreteri DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus "Kovid-19 salgını sadece 2 yıl içinde, beklenen yaşam süresinde 10 yıllık bir kazanımı tersine çevirdi" diyerek salgının kısa zamanda yaptığı büyük tahribata dikkat çekti. Koronavirüs hastalığının farklı yeni hastalıklara zemin hazırlayıp hazırlamadığını zaman gösterecek. Pandemi seviyesinden 2 sene önce inen hastalığın hala varlığını sürdürdüğü biliniyor. Bu nedenle uzmanlar toplu taşıma ve kalabalık yerlerde maske takmanın faydalı olacağını dile getiriyor.

SONRAKİ HABER