ANASAYFA Ekonomi Dul ve yetim maaşı bayram ikramiyesi ne kadar, ne zaman yatacak?

Dul ve yetim maaşı bayram ikramiyesi ne kadar, ne zaman yatacak?

Dul ve yetimlere bayramda ödenecek olan ikramiyelerle ilgili olarak araştırmalar devam ediyor. Bayram ikramiyesi ödeme tarihleri Ramazan Bayramı öncesi araştırılıyor.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Dul ve yetim maaşı bayram ikramiyesi ne kadar, ne zaman yatacak?

Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı'nda ödenen bayram ikramiyeleri 2024 yılında yüzde 50 artışla 3 bin liraya yükseldi. Emekli bayram ikramiyelerinin ilki Ramazan ayının hemen ardından idrak edilecek olan Ramazan Bayramı'nda hesaplara geçecekken bu ikramiyeleri dul ve yetim maaşı alanlarında alma hakkı bulunurken hak sahipleri de ‘’Dul ve yetim maaşı bayram ikramiyesi ne kadar,  ne zaman yatacak?'' sorularına yanıt aramaya başladı. 

Yılda iki kez dini bayramlardan hemen önce ödenen emekli bayram ikramiyelerinden ölüm aylığı alanlar da yararlanabiliyor. Bu senenin ilk emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından duyurulurken yayınlanan takvime göre bayram ikramiyeleri 2 Nisan itibarıyla hesaplara yatırılmaya başladı. Eşinin ya da babasının vefatı sebebiyle emekli maaşının yüzde 75'ini alan dul ve yetimlere 2 bin 250 lira, yüzde 50'sini hak edenlere bin 500 lira, yüzde 25'ini hak edenlere ise 750 lira ikramiye yatırılacak.

2024 DUL VE YETİM İKRAMİYESİ ÖDEME TARİHLERİ NEDİR?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından, emeklilere verilecek Ramazan Bayramı ikramiyesinin ödeme günlerine dair tarih bilgisi verdi. Bakan Işıkhan tarafından yapılan paylaşıma göre;

  • SSK kapsamında gelir ve aylık alanlardan maaş ödeme günü ayın 17 ve 18'i olanlara 2 Nisan, 
  • 19, 20, 21 ve 22'si olanlara 3 Nisan, 
  • 23, 24, 25 ve 26'sı olanlara 4 Nisan'da ikramiyeleri ödenecek.
  • Bağ-Kur kapsamında gelir ve aylık alanların tamamına 5 Nisan'da ödeme yapılacak.
  • Emekli Sandığı kapsamında gelir ve aylık alanlardan maaş ödeme günü ayın 1 ve 2'si olanlara 2 Nisan, 3, 4 ve 5'i olanlara ise 3 ile 5 Nisan arasında ikramiyeleri ödenecek.

Bakan Işıkhan, paylaşımında, "Emekli vatandaşlarımızın bayram ikramiyesi ödemeleri Ramazan Bayramı öncesinde 2 Nisan ile 5 Nisan arasında banka hesaplarına yatırılacaktır. Kıymetli emeklilerimiz ve aileleri için hayırlı, bereketli olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı. Dul ve yetim bayram ikramiyesi ödeme tarihleri henüz açıklanmadı. Ancak ödemelerin emekli ikramiyelerinin ardından 5 - 9 Nisan tarihleri arasında ödenmesi bekleniyor.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yeni belediye başkanları kaç TL maaş alacak?

Yeni belediye başkanları kaç TL maaş alacak?