ANASAYFA Ekonomi Ehliyet fiyatları ve sürücü kurslarına zam geldi mi?

Ehliyet fiyatları ve sürücü kurslarına zam geldi mi?

Harç ve vergi oranlarında artış yapılmasına karar verilmesi ile birlikte ehliyet ücretleri ile sürücü kurslarına zam gelip gelmediği sorgulanmaya başladı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ehliyet fiyatları ve sürücü kurslarına zam geldi mi?

Ehliyet fiyatları ve sürücü kurslarına zam geldi mi? - Ülkemizde asgari ücret, emekli ve memur maaş zammının ardından harç ve vergi oranlarında da artış yapılmasına karar verildi. Harç ve vergi oranlarının artırılmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bununla birlikte temmuz ayında ehliyet ücretlerine zam geleceği yönünde pek çok iddia sosyal medyada dillendirildi.

Ehliyet almak isteyenler de ''2023 Temmuz ehliyet ücretlerine zam geldi mi?'' sorusuna yanıt aramaya başladı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre birçok harç ücretine zam gelirken ''Ehliyet harç ücreti zamlandı mı?'' sorusu gündeme geldi.

EHLİYET ÜCRETLERİNE ZAM GELDİ Mİ?

Memur ve asgari ücrete yapılan zamların ardından ehliyet fiyatlarına 10 Temmuz 2023 tarihi itibariyle itibariyle yeni bir zam yapılacağı iddia edildi. Son olarak Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre harç ücretlerine zam gelirken sürücü belgesi harçları yapılan artıştan muaf tutuldu. Harç ücretleri için bir artış söz konusu olmazken sürücü kurslarına zam beklentisi de devam ediyor.

ehliyet-fiyatlari-ve-surucu-kurslarina-zam-geldi-mi.jpg

YÜZDE 30’LUK ZAM BEKLENİYOR

Sürücü Kursu Sahibi Ömer Faruk Topdemir, sürücü kurslarına gelecek zam ile ilgili ''Asgari ücretin artması, parça fiyatlarının artması, araç fiyatlarının artması ve en önemlisi yakıt fiyatlarının artması ile birlikte en az yüzde 30’luk bir zam öngörülüyor. Peşinden bir artış daha bu yıl içerisinde bekliyoruz. Bu hafta vatandaşlarımız sürücü kurslarından ehliyet alırsa eski rakamdan faydalanacak. Sonraki haftaya kalanlar ise maalesef ki zamlı tarife ile karşılaşacaklar. Ehliyet almak isteyenler en yakın sürücü kurslarına hemen gelsinler diyebilirim.'' ifadelerine yer verdi.

2023 GÜNCEL EHLİYET ÜCRETLERİ

  • B Sınıfı İçin Harç Ücreti: 2.489,90 TL,
  • Değerli Kağıt Bedeli: 624 TL,
  • Vakıf Payı: 145 TL,
  • Toplam: 3.258,9 TL olarak karşımıza çıkıyor. Bu rakama bir de sürücü kursu ücreti ekleniyor.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Turkcell hat sahipleri dikkat! Kullanıcılara mesaj gönderdi zam geldi

Turkcell hat sahipleri dikkat! Kullanıcılara mesaj gönderdi zam geldi