ANASAYFA Ekonomi Elinde doları olanlara Selçuk Geçer'den kritik uyarı! Şu an ucuz seviyelerde

Elinde doları olanlara Selçuk Geçer'den kritik uyarı! Şu an ucuz seviyelerde

Dolar piyasasında yaşanan yükselme ve düşüşler hakkında merak edilenlere Ekonomist Selçuk Geçer'den kritik değerlendirmeler geldi.
yazar
Sinem GÜVEN
Elinde doları olanlara Selçuk Geçer'den kritik uyarı! Şu an ucuz seviyelerde

Yatırım yapmak isteyen ve yatırım aracı olarak doları tercih eden vatandaşlar tarafından piyasalar hakkında merak edilenler devam ediyor. Piyasaların özellikle de son dönemlerde inişli çıkışlı olması nedeni ile de vatandaşlar tarafından dolarda yaşanan bu hareketliliğin nasıl yorumlandığı da merak konusu oldu. 

Tüm bu merak edilenlere Ekonomist Selçuk Geçer, yaptığı açıklamalarda yanıt verdi.

ELİNDE DOLARI OLANLAR AMAN DİKKAT!

Son günlerde altın piyasasında dengelerin değişmesinin ardından konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Geçer, “Dolar nereye düştü? 31.90'a kadar geldi. Tekrar kendisini 32'nin üzerine attı, mecbur zaten atmaya.

Artı doların düşmesi Türkiye'nin lehine değil ki, sen seçime kadar doları buralarda tutmak için sürpriz bir faiz artırımıyla 500 baz puan daha artırdınız, anında doları nispeten frenledi.

35'e doğru gidiyordu, 32'de kalmasını sağladın. Ama bu, 32 liranın altına geleceği, 20 lira olacağı, 10 lira olacağı anlamına gelmiyor doların. Yükseliş eğilimini devam ettirecek” diyerek yükselişlerin devamının gelebileceğinden bahsetti.

DOLAR NEDEN YÜKSELDİ?

Özellikle de son iki seneye baktığımız zaman dolar piyasasına ani yükselişlerin nedeni de merak edilmişti. Konu hakkında konuşan Geçer, “Kümülatif enflasyonla doların değeri hesaplandığında bugün 50 liralar civarında geziyor. O da TÜİK enflasyon. Eğer ki ENAG enflasyonunu uygularsanız, 60-70 liralara çıkıyor.

Eğer ki bizim vatandaşın olan enflasyonu koyarsanız doların üzerine, o zaman 880 liraların üzerine fırlıyor. Yani şu anki dolar çok ucuz seviyelerde, çok düşük” şeklinde açıklamalarda bulunarak, duruma göre şu an doların ucuz olduğunu dile getirdi.

EDİTÖR NOTU = Haberde dolara ilişkin yer alan ifadeler Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer'in değerlendirmeleri olup, yatırım tavsiyesinde bulunulmamıştır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
31 Mart 2024 Ankara Büyükşehir Belediyesi Yerel Seçim Sonuçları! ABB Başkanı kim oldu?

31 Mart 2024 Ankara Büyükşehir Belediyesi Yerel Seçim Sonuçları! ABB Başkanı kim oldu?