ANASAYFA Ekonomi Emekli bayram ikramiyesi ne kadar oldu, SSK, Bağ Kur emekli ikramiyesi ne zaman yatacak?

Emekli bayram ikramiyesi ne kadar oldu, SSK, Bağ Kur emekli ikramiyesi ne zaman yatacak?

Emekli ikramiyeleri milyonlarca emeklinin gündeminde yer alıyor. Emekli bayram ikramiyelerinin ne kadar olduğu ve ne zaman hesaplara geçeceği merak konusu olurken SSK ve BAĞ-KUR emeklileri de alacakları ikramiyelere ilişkin araştırmalarını sürdürüyor.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Emekli bayram ikramiyesi ne kadar oldu, SSK, Bağ Kur emekli ikramiyesi ne zaman yatacak?

Ülkemizde emekli olan milyonlarca vatandaş için son yıllarda ikramiye ödeme programı uygulanıyor. Emekliler için yapılan ikramiye ödemeleri yılda iki kez Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere hesaplara geçerken bu ödemelerin 2024 yılı dönemi için ne zaman ne ve kadar yapılacağı da araştırma konusu olmaya devam ediyor. 

Emekli ikramiyesi ödeme tarihleri milyonlarca emekliler tarafından merakla beklenirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli bayram ikramiyesi hakkında açıklama yaptı. Emekliler ise ‘’2024 emekli ikramiyesi ne kadar,  ne zaman yatacak?'' sorularına yanıt arıyor.

2024 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Emekliler her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere 2 kere emekli bayram ikramiyesi alıyor. Bakan Işıkhan, emekli ikramiyesi ödeme tarihleri hakkında açıklama yaparken bu açıklamada emeklinin gündeminde yer aldı. İkramiye ödemeleri 2 bin lira olmak üzere toplamda 4 bin lira olarak hesaplara geçerken 2024 dönemi için bu ödeme 3 bin liraya çıkarıldı. Dolayısıyla ek bir zam olmaması halinde emekliler bu sene toplamda 6 bin TL ikramiye ödemesi almış olacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri ile ilgili yatığı açıklamada ise "Ödeme günlerini planlıyoruz. Bayramdan önce emeklilerimizin hesabına aktarmış olacağız." dedi. Ramazan Bayramı 2024 yılında 10 Nisan tarihinde kutlanacak. Bu çerçevede ödemelerin 10 Nisan tarihinden önce yapılması bekleniyor.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'da yağışların devam etmesi bekleniyor!

Ankara'da yağışların devam etmesi bekleniyor!