ANASAYFA Ekonomi Emekli Bayram ikramiyesi ödemeleri başladı! Kimler hangi tarihte ödeme alacak

Emekli Bayram ikramiyesi ödemeleri başladı! Kimler hangi tarihte ödeme alacak

Milyonlarca emeklinin beklediği gün geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu sosyal medya hesabı üzerinden beklenen açıklamayı yaptı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Emekli Bayram ikramiyesi ödemeleri başladı! Kimler hangi tarihte ödeme alacak

Bu yıl 6. defa verilen bayram ödemelerinin başlaması uzun bir süredir bekleniyordu. Bu yıl bir önceki ödemeden 1000 TL daha fazla olarak verilecek miktar için ödeme günü geldi.

Sosyal Güvenlik Kurumu sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yayınladı. Söz konusu açıklamada emeklilerin bayram ödemelerinin bugünden itibaren başladığı ifade edildi. Yapılan açıklamada “Emeklilerimizin Ramazan Bayramı ikramiyelerini bugün ödemeye başladık” denildi.

ÖDEMELER 4 GÜNE YAYILDI

Geçtiğimiz günlerde de buna benzer bir açıklama yapılmış ve ödemelerin nasıl gerçekleşeceği detayları kamuoyu ile paylaşılmıştı. Buna göre ülkemizde bu sene ikramiye ödemeleri 2-3-4 ve 5 Nisan tarihleri döneminde yapılacak. 

4A SSK kapsamında gelir ve aylık günü 17 ve 18 alan vatandaşlar bugün, 19, 20, 21 ve 22 olanlar yarın, 23, 24, 25 ve 26 olanlar 4 Nisan'da ödeme alacak. 4B Bağ-Kur kapsamında aylık alanların tamamı 5 Nisan'da ikramiye alacak. Emekli Sandığı kapsamında aylık alanlarda ödeme günü 1 ve 2 Nisan olanlar 2, 3,4 ve 5 Nisan olanlar aylıkları ile aynı anda ödemeleri alacak.

BU SENE 3 BİN TL

2018 yılında başlayan bu uygulamada vatandaşların bayram dönemleri öncesinde ihtiyaçlarını karşılama noktası konusunda destek olunma hedefi ortaya koyulmuştu. İkramiyelerin devam etmeyeceğine dair bir açıklama olmadığı sürece verilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin Ramazan eğlenceleri için çocuklara seslendi

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin Ramazan eğlenceleri için çocuklara seslendi