ANASAYFA Ekonomi Emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılmasına ilişkin madde TBMM’de kabul edildi!

Emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılmasına ilişkin madde TBMM’de kabul edildi!

Ülkemizde emeklilerle ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor. Son olarak emekli ikramiyelerine ilişkin detaylar araştırma konusu olurken ikramiyelere zam gelip gelmeyeceği de merak edilenler arasında yer almıştı. Söz konusu karara ilişkin sunulan teklifin kabul edildiği öğrenildi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılmasına ilişkin madde TBMM’de kabul edildi!

Emeklilere yılda iki kez olmak üzere verilen bayram ikramiyeleri ile ilgili olarak yaşanan gelişmeler vatandaşların gündeminde yer alıyor. Emekliler içim ödenen ikramiyelerin ilki Ramazan Bayramı'nda hesaplara geçerken bu ödemelere zam gelip gelmeyeceği merak ediliyordu. 

Emekli ikramiyelerine zam yapılması ile ayrıntılar merak konusu olmaya devam ederken son olarak 2 bin TL olarak verilen ikramiyelerin yüzde 50 oranındaki artışla 3 bin çıkarılacağına ilişkin yapılan açıklamalar da gündemde yer alırken bir son dakika gelişmesi yaşandı. 

EMEKLİ İKRAMİYELERİNE YÜZDE 50 ARTIŞ TBMM'DE KABUL EDİLDİ

8. Yargı Paketinde yer alan emeklilere bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılmasına ilişkin madde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda kabul edildi. Maddenin kabul edilmesinin ardından emeklilerin 2 bin liralık bayram ikramiyesi yüzde 50 artışla 3 bin liraya yükseldi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç konuya ilişkin X (Twitter) hesabından yaptığı açıklamada, “TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşan ve '8. Yargı Paketi' olarak bilinen düzenlemelerin geliştirilmesi ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. 8.Yargı Paketi ile, hak arama hürriyetinin genişletilmesi, suçla etkin mücadelenin sürdürülmesi, yargılamanın hızlandırılması ve kişisel verilerin etkili bir şekilde korunmasının sağlanması kanun teklifine destek veren tüm milletvekillerimize teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.     

8. Yargı Paketi'nde yer alan emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılmasına ilişkin madde kabul TBMM Genel Kurulunda kabul edilirken emekliler 3 bin liralık yeni ödemelerini Ramazan Bayramı'nda alabilecek.  

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Yerlikaya Ankara dahil 20 ilde Sibergöz 23 operasyonlarında şüphelilerin yakalandığını duyurdu

Bakan Yerlikaya Ankara dahil 20 ilde Sibergöz 23 operasyonlarında şüphelilerin yakalandığını duyurdu