ANASAYFA Ekonomi Emekli maaşı banka promosyonu hesaplara ne zaman yatacak, hangi banka ne kadar promosyon veriyor?

Emekli maaşı banka promosyonu hesaplara ne zaman yatacak, hangi banka ne kadar promosyon veriyor?

Kamu bankaları tarafından verilecek olan promosyon ödemeleri hakkında başvuru işlemlerinin başlamasının ardından ödemelerin hesaplara ne zaman yatırılacağı merak konusu oldu.
yazar
Sinem GÜVEN
Emekli maaşı banka promosyonu hesaplara ne zaman yatacak, hangi banka ne kadar promosyon veriyor?

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalara göre emekli vatandaşlar için kamu bankaları tarafından hesaplara promosyon ödemelerinin yatırılacağı ifade edilmişti. Bu ödemeler için başvuru işlemlerinin başlamasının ardından ise hangi bankanın ne kadar promosyon verdiği ve ödemelerin ne zaman hesaplara yatırılacağı merak konusu oldu.

EMEKLİ BANKA PROMOSYONU ALMAK İÇİN ŞARTLAR NEDİR?

Emekli vatandaşlar tarafından promosyon alınıp alınamayacağı konusunda da merak edilenler araştırılmıştı. Bu çerçevede Ziraat Bankası üzerinden alınacak olan promosyonlara ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Emekli maaşlarını Ziraat Bankası aracılığıyla alan emeklilerimizin promosyon ödemesinden faydalanabilmesi için maaş ödemelerini üç sene boyunca bankamız vasıtasıyla alacaklarına ilişkin başvuruda bulunmaları yeterlidir.

Bankamızdan birden fazla emekli maaş ödemesi alan emekliler için, ödenecek promosyon tutarı; maaş tutarları toplamına göre hesaplanmaktadır.” şeklinde ifadeler ile gerekli olan şartlara değinildi.

HANGİ BANKA NE KADAR EMEKLİ PROMOSYONU VERECEK?

Kamu bankaları tarafından yapılan açıklamalara göre emekli vatandaşlar için 8 bin TL ile 12 bin TL arasında promosyonun hesaplara yatırılacağı ifade edilmişti. Bu kapsamda tutarlar ise Ziraat Bankası tarafından şu şekilde duyuruldu;

10.000.TL ye (10.000.TL hariç) kadar olanlara 5.000.TL,

10.000.TL - 15.000.TL (15.000.TL hariç) arasında olanlara 8.000.TL,

15.000.TL - 20.000.TL (20.000.TL hariç) arasında olanlara 10.000.TL,

20.000.TL ve daha fazla olanlara 12.000.TL

EMEKLİ PROMOSYONU HESAPLARA NE ZAMAN YATIRILACAK?

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda "Kamu bankalarımız pazartesi promosyon güncelleme başvurularını almaya başlayacak. 28 Mart itibarıyla emeklilerimizin promosyonları hesaplarına yatmış olacak" şeklinde ifadeler ile ödemelerin 28 Mart tarihinde hesaplara yatırılacağı duyuruldu. 

Bu süreçte emekli vatandaşların da promosyon alabilmesi adına başvuru işlemlerini yapabileceği ifade edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
EGO Genel Müdürlüğü, 31 Mart seçimleri için toplu ulaşımda yapılan düzenlemeyi duyurdu!

EGO Genel Müdürlüğü, 31 Mart seçimleri için toplu ulaşımda yapılan düzenlemeyi duyurdu!